MHP lideri Devlet Bahçeli, gündeme dair konuşurken ülkenin dış politikasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli'nin konuşmalarından bazı satır başları...

''Sığınmacıları almak mecburiyetindeler''

- Yunanistan sığınmacılara yaptığı zulümle insanlık değerlerini çiğnemiştir. Yazık, ayıp değil midir. Avrupa insani felaketlere duyarsızdır. Dünyadaki sığınmacılara kapılarını açan Türkiye'dir. Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye'yi anlamıyor. İnsan haklarını yok sayan ve sınırlarına gelen mazlumlara düşmanca saldıran Yunanistan'ın Avrupa Birliği tarafından desteklenip arka çıkılması barbarlığa ortaklıktır. Hem Yunanistan hem de diğer Avrupa ülkeleri, sığınmacıları almak mecburiyetindeler. Hukuken hiçbir dayanağı yoktur bunların yaptığının.

'Bu zulüm barbarlıktır''

- Bunlar insan haklarını tamamen tozlu raflara kaldırmıştır. Avrupa'ya geçmen isteyen aynı zamanda uluslararası koruma talep eden sığınmacılara acımasız muamele ve müdahaleler Yunan zihniyetinin ipliğini pazara çıkarmıştır. Savunmasız insanlara biber gazı, sis bombası, kurşun neyle izah edilecektir? Bu şiddet severlik barbarlık değilse o halde barbarlık nedir?

'Türkiye mülteci kampı,  deposu değildir''

- Hala sınırda insanlık dışı önlemlerle bekletilenler vardır. Türkiye her daim sözünü tutmuş ve anlaşmalara sadık kalmıştır. Sözünü tutmayanlar son örneklerde olduğu gibi bellidir. Şunu bilsinler, Türkiye mülteci kampı, göçmen barınma alanı, sığınmacı deposu değildir! AB sürekli olarak bozgunculuk yapmıştır. Biz gerekirse ekmeğimizi böler yeriz ama aklımızla oynanmasına asla izin vermeyiz.

''Ateşkese uyulmazsa kaldığımız yerden devam ederiz''

- Moskova'da alınan kararlar bizim için olumludur. Bölgesel huzur için önemli bir adım atıldı, engel aşıldı. İdlib'de kimin ne yaptığını bilmeyen yoktur. Ateşkese uyulmazsa kaldığımız yerden devam ederiz. Karşımıza çıkanları da doğduklarına pişman ederiz. Türkiye, Moskova'da mahçup olmamıştır. Bu süreçte Esed hata yaparsa misliyle bedelini ödemelidir. Gökkube başlarına yıkılmalıdır.

''Türkiye zora girdikçe CHP seviniyor''

- CHP yönetimi dur durak bilmiyor. Aynı tas aynı hamam. Başkasının gözündeki çöpü görüyor. Bunların dili durmadığı sürece başları da rahat durmayacak. İFlasını yakında açıklayacaktır. Patron çıldırdı ne alırsan bir milyon tabelası asılırsa şaşırmayın. Erdoğan'ın Rusya ziyaretini karalamak için Esed ve Putin'le aynı safhada yer alarak körle yatıp şaşıyla kalkmıştır. Esed'in izin giderken baltayı kafasına vurmuştur. Dikişi patlamış yama gibi oldular. Türkiye zora girdikçe CHP seviniyor. İNTERNET HABER

Editör: Wan Haber