Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, ulaşım zammı konusunda Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşmesiyle ilgili açıklama yaptı.
Rektör Mutlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ulaşım zammı ve fakültelerle ilgili sorunlar hakkında Belediye Başkanı Fakıbaba'yla görüşerek yüzde 25 ulaşım zammının geri alınmasını istediklerini belirtti. Fakıbaba'nın bu talebi anlayışla karşılayarak, Osmanbey Yerleşkesi ulaşım ücretinin tekrar eski fiyata çekildiğini ve bunun yanında Osmanbey Yerleşkesi otobüs sayılarının da artırılacağını bildirdiğini aktaran Mutlu, Başkan Fakıbaba'ya teşekkür etti.

"ÖĞRENCİLER SORUNLARINI BİZE İLETSİNLER"
Rektör Mutlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Öğrencilerin haklı sorunlarını öğrenci konseyine ileterek bizlere iletmeleri gerekiyor. Bu fiyat artışını öğrenci konseyi başkanı bize daha önce de iletmişti, biz de olaya müdahil olduk ve olaya çözüm getirme konusunda gereken şeyleri yaptık. Bu noktada öğrencilerin sorunlarını öğrenci konseyi aracılığıyla bize iletmelerini ve yapacağımızı onlara söyleyelim. Yapamadıklarımızı da neden yapamadığımızı kendilerine anlatabilelim."

ULAŞIM SORUNU BAKAN YILDIRIM'A İLETİLDİ
Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ayrıca, Osmanbey Yerleşkesi'ne ulaşımın büyük sıkıntı olduğunu ve ileriki tarihlerde Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin oraya taşınmasıyla ulaşımın daha da sıkıntılı hale geleceğini belirtti. Mutlu, ulaşım sıkıntısının çözümünün tek çaresinin hafif raylı sistem olduğunu ve bunu her platformda dile getirdiklerini vurgulayarak, bu sorunun Başbakanın ziyareti sırasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a da iletildiğini belirtti.
(RÇ-SO-Y)

05.01.2013 13:49:57 TSI

Editör: Wan Haber