Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sebahattin Tüzemen ve Yrd. Doç. Dr. Ali Güllüce, 30 Ocak-2 Şubat 2013 tarihleri arasında Malezya'da yapılan Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.
Yönetim kurulu toplantısı İtalya Padua Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Pakistan Uluslararası İslam Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Azerbaycan Turizm Üniversitesi Rektörü, Gürcistan Tiflis Tıp Üniversitesi Rektörü ve Hindistan KIIT Üniversitesi rektörlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.
Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliğini Malezya'nın ve dünyanın en seçkin üniversitelerinden biri olan Universiti Putra Malaysia yaptı. Yönetim kurulu toplantısında ESRUC üyeleri arasında Eğitim ve Bilim Kervanı, Ortak Araştırma Projeleri, Lisansüstü Eğitim Programları, Tematik Programlar, Marco Polo Hareketlilik Programı ve Harezmi Bilimsel Araştırma Projeleri üzerinde mutabakata varıldı.
Ayrıca, toplantıda, Malezya'daki dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında bulunan üniversitelerle de öğretim üyesi ve öğrenci değişimi konularında işbirliği ve ortak projeler yapılması kararlaştırıldı.
(ERZ-AT-Y)

06.02.2013 15:08:28 TSI

Editör: Wan Haber