Sultanbeyli'de karısının ailesinden şiddet gördüğünü öne süren adam, Türkiye Boşanmış Babalar Platformu'na başvurdu.
Sultanbeyli'de eşi Nevin Ö.'nün ailesinden şiddet gördüğünü iddia eden Hasan Ö., konuyla ilgili Türkiye Boşanmış Babalar Platformu'na başvurdu. Eşinin sürekli evi terk ettiğini ve kendisini almaya gittiğinde eşinin ailesi tarafından şiddet gördüğünü öne süren Hasan Ö., "Sürekli evden gidiyor. Babasının evine gidiyor 1-2 ay hiç gelmiyor. Ne zaman almaya gitsem sürekli darp, şiddet, psikolojik şiddet görüyorum. En son gitmesinde de çocuğumu almaya gittim. Kapının önüne gittim, altıncı kattan çocuğu aşağıya indirdiler. Çocuğu aldım o anda başladılar kavgaya. Arbede çıkmasın diye oradan uzaklaştım. Eve geldim sürekli mesajlar, küfürler. En sonunda çocuk biraz rahatsızlandı, kimliğini istedim. 'Tamam' dediler, 'kimliği getireceğiz' dediler, akşamüzeri eve geldiler. Kapıyı açar açmaz başıma silahı dayadılar, bunu zaten her zaman yapıyorlar. Zorla beni dışarıya çıkardılar, beni darp ettiler. Beni mağdur etmek için cebimden paramı aldılar" dedi.
Konuyla ilgili Türkiye Boşanmış Babalar Platformu'na başvurduğunu dile getiren Hasan Ö., "Bunlar bir türlü durmak bilmiyorlar. Ben bununla ilgili Boşanmış Babalar Platformu'na müracaat ettim. Şu anda onlarla birlikte mücadele ediyoruz. Ben bununla ilgili hukuksal mücadelemi başlattım yetkililerden de yardım bekliyorum" diye konuştu.
Türkiye Boşanmış Babalar Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ercan ise, "Kendisi, eşinin ailesi ve onun erkek kardeşleri tarafından fiziksel ve manevi şiddet uygulandığını bize söyledi. İlk aşamada kendisi çok sinirliydi. Hukuksal yollara müracaat etmesini söyledik. Şu anda kendisinin her türlü manevi, sosyal, psikoloji ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle çocuklar üzerinde oluşan olumsuzlukları bertaraf etmek için dernek olarak elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz" dedi.
(Cİ-ET-OK-Y)

10.01.2013 16:25:32 TSI

Editör: Wan Haber