En büyük hayali olan Türkiye şampiyonluğuna imkansızlıklardan dolayı ulaşamayan 50 yaşındaki boksör Fatih Ceyhan, bu hayaline yetiştirdiği öğrencileri aracılığıyla ulaşıyor.
Kayseri'de ayakkabı ve çanta tamirciliği işiyle uğraşan Ceyhan, çocukluğunda taekwondo'ya heves duydu. Ancak, o dönem bölgede bulunan salonun çok ufak olması sebebiyle boksa yöneldi. 1979-1980 yılları arasında ara ara antrenmanlara gitti. İşi sebebiyle istediği sonuca ulaşamadı. Çelikspor adında bir kulübün açılmasıyla eski Balkan Şampiyonu Fethi Türkmen ile tekrar boksa başlayan Ceyhan, iki yıl daha bu spora devam etti ve boks hocalığı yapmaya başladı. Askerlik görevini yerine getirdikten sonra Talas'a yerleşen Ceyhan, çocuklarını burada bulunan tekvando salonuna yazdırdı. Belediyenin yardımıyla burada yaklaşık 10 sene spora devam eden Ceyhan, öğrencilerinin birçok şampiyonluk kazandığını dile getirdi. Ceyhan, çocuklarının başarılarından söz ederek şöyle konuştu: "Çocuklarımız Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye ikincisi, üçüncüsü oldu. Okullar arası turnuvalarda şampiyon oldular. Benim çocukları çalıştırmaya başladım. Şehre beraber koştuk geldik. Tabi o zaman, Talas'ta belediyede Orhan Say vardı. Onun çok yardımı oldu. Çocuklar iyi bir yerlere geldiler ama ilçe başkanlarının pek atiklikleri yoktu. Çocukları milli takıma çağıramıyorlardı. Kayseri çok geride kaldı bu yönden."
İmkansızlıklardan dolayı şampiyonluk hayallerine kavuşamadığını belirten Ceyhan, bu hayalini öğrencilerinin gerçekleştirdiğini ifade ederek şunları söyledi: "Yaklaşık iki senedir sporu bıraktım. Artık çocuklar kendileri yapıyor. Ancak, onları desteklemeye devam ediyorum. Elimden geldiği kadar akşamları antrenmanlarına gidiyorum ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdi imkanlar var. Bizim zamanımızda ayakkabı almaya bile imkanımız yoktu. Şimdi devlet imkan veriyor. Kayseri'de dereceye girenlere para, yolculuk gibi imkanlar tanıyor. Ben imkansızlıklar ve aile desteği alamadığım için yapamadım. Kendi çocuklarıma aile desteği verdim. 15 senedir çocuklar bu sporla uğraşıyor. Ellerinde ikinci meslekleri var sayılır. Şimdi çocuklar antrenörlük de yapabilir. Diplomaları falan da var. Bende şimdi ayakkabıcılığa devam ediyorum ve onların kazandığı her şampiyonluğu ben kazanmışım gibi seviniyorum."
Fatih Ceyhan'ın oğlu Mustafa Ceyhan da, babasının her zaman kendilerini desteklediğini ve onun hayallerini gerçekleştirmeye çalıştığını vurguladı. Mustafa Ceyhan, küçüklüğünden beri spora merakı olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Babam boksördü. Bizim genimize işlemiş herhalde. Babam elimizden tutup bizi buralara getirdi. Babam esnaflık yaptı, işçilik yaptı ama her zaman arkamızda durdu. Yaz kış demeden, diz boyu karın olduğu günlerde bile bizi antrenmanlara getirdi. Ben küçükken ağlardım. Gitmeyeceğim derdim. Bizi elimizden tutar karda kışta yağmurda üşenmeden antrenmanlara getirirdi. Evde falan sürekli antrenman yapardık. Şimdi babamın hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz."
(DDB-AÖ-HO-Y)

11.02.2013 12:11:08 TSI

Editör: Wan Haber