Muş İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, arkadaşlarının disiplin kurulu kararı ile okuldan uzaklaştırılmasını protesto ederek üniformalarını yaktı.
Muş'ta İMKB Anadolu Lisesi'nin pansiyonu yetişmediği için geçen hafta eylem yapan öğrenciler arasında bulunan Kayahan Kaya isimli öğrencinin disiplin kurulu kararı ile okuldan uzaklaştırılmasını protesto eden öğrenciler, okuldan valilik binasına kadar yürüyüp yetkililerle görüşmek istedi.
Okul Müdürünün kendilerini dinlemediğini ve Kayahan Kaya'nın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okuldan uzaklaştırıldığını iddia eden öğrenciler, Vali ve Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek istediklerini belirtti. Olay yerine gelen Muş Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bekir Kirenci, duruma müdahale ederek her önüne gelenin vali ile görüşemeyeceğini söyledi. Kirenci, sorunun okul yönetimi ile çözülebileceğine dikkat çekerek öğrencilerden valiliğin önünden uzaklaşmalarını istedi. Daha sonra olay yerine gelen Milli Eğitim Şube Müdürü Hadi Taşkaya, Milli Eğitim Müdürünün makamında olmadığını belirterek öğrencileri okula gönderdi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tekrar okullarına gelerek üniformalarını yaktı. Bunun üzerine öğrencilerin yanına gelen Okul Müdürü Mehmet Emin Çavuş, ateşi söndürerek böyle devlet anlayışı olmayacağını söyledi. Çavuş, "Böyle bir şey olabilir mi? Bu durumda ben burada nasıl görev yaparım? Burada evladım tarafından bana huy çekiliyorsa ben nasıl görev yapayım? Ben buraya, bu isyana mülki amiri davet ediyorum. Bu insanlar neye isyan ediyor? Neden sabrımızı taşırıyorlar? Böyle bir şey olmaz. Aşırı hürriyet beraberinde sürekli sıkıntı getirmiştir. Bu hürriyeti kim tanıdı bunlara? Ben bu ülkede nasıl yaşacağım?" diyerek tepki gösterdi.
IMKB Anadolu Lisesi'nde yatılı olarak eğitimlerini sürdüren öğrenciler, pansiyon binaları tamamlanmadığı için geçen hafta hükümet konağı önünde toplanarak eylem yapmış, Muş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz İçyer ve Vali Yardımcısı Fatih Demir ile görüşerek eylemlerini sonlandırmışlardı.
(NA-MET-GS-Y)

05.12.2012 14:23:26 TSI

Editör: Wan Haber