Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce köy ve mahalle muhtarlarına yönelik tarımsal ve hayvansal destekleme başvuru sayısını arttırmak amacıyla "2014-2020 vizyonu" konulu toplantı düzenlendi.
Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Karakurt, " Müdürlüğümüzün 2014-2020 vizyonu belirlemek amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Toplantıda ilçemizde bitkisel ve hayvansal verim miktarını, verimliliği, tarımsal ve hayvansal desteklemeler için Milli Ekonomiden ilçemize ayrılan payı nasıl arttırabiliriz? Bize gelen desteklemeleri veya fidanları köylere nasıl dağıtabiliriz? Bunu köylerde nasıl gruplandırabiliriz? Bu konuları ele alacağız. Hedeflerimizi belirleyip sizlerle paylaşacağız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak biz yeni bir ekibiz. Sizlerle tanışıp potansiyellerinizi öğrenip, önümüzdeki süreçte hedeflerimizi amaçlarımızı sizlerle paylaşacağız." diye konuştu.
Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Erkan Özer tarafından sinevizyon gösterisi şeklinde muhtarlara, Tarımsal ve hayvansal destekleme için başvuru sayısını arttırmak için yapılacak destekleme başvuru çeşitleri, et, buzağı, anaç sığır, sertifikalı fidan, tarımsal alet ekipman ve örnek bahçe kurma konularında bilgiler verildi.
Toplantıya Kaymakam Mehmet Sayın, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Güler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Karakurt, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.
(MU-EFE)

29.01.2013 18:11:47 TSI

Editör: Wan Haber