Akyazı İnönü Anaokulunda okuyan minik öğrenciler kış mevsiminde yaşam şartlarının zorluğundan dolayı aç kalan kuşların yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılayarak, kuşlar için barınma ortamları hazırladılar.
İnönü anaokulu müdiresi Yeliz Tutal, "Öğrencilerimiz için yaptığımız kuşlar aç kalmasın projesinin amacı, Doğal hayatın, ekolojik dengenin bozulmasından ve kış mevsiminde yaşam şartlarının zorluğundan dolayı aç kalan kuşların yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılamak, barınma ortamları ve yaşamlarını nasıl sağlayabiliriz onları öğretmeye çalıştık. Çocuklarla birlikte doğamızdaki kuşlar gözlemlenerek onların beslenmelerine katkıda bulunmak amaçlı okul bahçesine, ağaçlara, cam önlerine kırıntılar bıraktık ve kuşların beslenmeleri gözlemledik. Çocuklarla birlikte öğretmenleri önderliğinde kuşyemlikleri yapılarak evlere gönderildi. Velilerimizden kuşların bu yemliklerden beslenme durumlarını içeren fotoğraflar geri bildirim olarak istendi. Sınıflarımızın her biri okulumuzun bahçesine konulmak üzere 1 er adet kuşyemliği yaptılar ve okulumuzun bahçesinde bulunan ağaçlara astık" dedi.
Yapılan çalışma sonucunda öğrencilerinin minik öğrencilerin yüreklerinde hayvan sevgisi yüksek olduğunu belirten Tutal, "Öğrencilerimizin hayvanlara karşı ilgi seviyelerinin yüksek olduğu, yapılan etkinliklere büyük istekle katıldıkları, yapılan yemliklerin bittiğini görünce mutlu oldukları, evlerinde bulunan artık yiyecekleri çöpe atmayarak hem geri dönüşüme katkı sağlayıp hem de kuşların karnını doyurma adına sorumluluk bilincinin oluşmasına katkıda bulunuldu" dedi.
(AY-RKO)

11.01.2013 12:06:19 TSI

Editör: Wan Haber