Firma aracılığı ile gerçekleştirilen açıklanmada son güncellemenin hatalarla dolu olduğunun itirafı niteliğini taşımaktadır. Windows 10 son güncellemeden sonra neredeyse kullanılamayacak derecede hataları barındırıyor. Paylaşılan haberde, dünyanın en çok kullanılan İşletim sistemi Windows 10’un 2020 senesindeki ilk büyük güncellemesi 2004’ün yayınlanmasından ve bahsedilmişti. Windows 10’a pek çok yenilik getiren bu uygulama daha kullanıcıların büyük bir çoğunluğu aracılığı ile yüklenmemişti. Microsoft'tan can sıkan bazı bilgilendirmeler geldi. Microsoft, özellikle de son zamanlarda Windows 10 güncellemeleri konusu ile ilgili bir türlü işleri düzenli sokamadıklarını anlattı. Kullanıcıların hizmetine sunulan güncellemeler bir taraftan mevcut sorunları giderirken diğer taraftan da daha büyük problemler ortaya çıkmaktadır. 

Microsoft'un Açıklamalarına Göre Son Güncelleme İle Sistem Neredeyse Çalışamaz Hale Geldi

Microsoft Windows 10 2004 kamuoyu ile paylaşıldıktan sonra güncelleme ile ilgili bilgilerini de paylaşmak zorunda kaldı. Bu paylaşımlar arasında en başta Windows 10’da 2004’ün bilinen sorunları yer almaktadır. Bu sorunlara yakından bakıldığında güncelleme ile ilgili Windows’un neredeyse kararlı bir şekilde çalışamayacak duruma geldiğini göstermektedir. Microsoft'un yapmış olduğu açıklamalara göre, Windows 10 2004 Nvidia’nın çeşitlii ekran kartları ile uyumsuzluk problemleri yaşadığı belirtilmektedir. Ayriyeten ses sürücüleri de Nvidia'nun ekran kartları ile aynı problemleri yaşadığı paylaşmaktadır.

Problemler Bu Kadarla da Sınırlı Değil

Windows 10’un son sürümünde ki problemler bu kadarla da sınırlı değil örnek verilecek olursa İnter görüntü birimleri, son güncellemelerin gerçekleştirilmesinden sonra yenileme hızları ile ilgili çeşitli problemler yaşamaktadır. Ayriyeten Son güncelleme ile birlikte birden fazla Bluetooth cihazına bağlanmak da mümkün olamamaktadır. 

Microsoft, Kullanıcıların Problem Yaşamaması İçin İki Önemli Adım Attı

Microsoft un yapmış olduğu açıklamalara göre firma kullanıcıların problem yaşanmaması için iki farklı tedbir aldı ilk tedbir olarak bir Algoritma, güncellemeden hemen sonra problem yaşanıp yaşanmadığı ile ilgili çeşitli tespitlerde bulunacak. İkinci Adım olarak ise güncelleme şimdilik yalnızca manuel güncelleme kontrolünü gerçekleştiren kullanıcılara sunulmaktadır.
 

Editör: Wan Haber