Şırnak'ın İdil ilçesinde taşlı, sopalı mera kavgasında 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.
Olay, İdil ilçesine Bağlı Kovah köyünde meydana geldi. Siirt'in Eruh ilçesinden Kovah mezrası yakınlarındaki meralara hayvanlarını otlatmak için gelen Tahir Ağın ile Kovah mezrasının çobanı arasında tartışma çıktı. Köylülerin de kavgaya karışması ile birlikte taşlar, sopalar havada uçuştu. Taş ve sopa darbeleriyle Tahir Ağın, Nuri Ağın, Habip İlbasan ve Mercan İlbasan yaralandı. Kavganın duyulması ile birlikte köye çok sayıda güvenlik görevlisi gönderilerek, olay yerinde geniş güvenlik önlemi alındı.
Köyde kavga devam ederken tesadüfen bölgeden geçmekte olan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da mezraya giderek kavgayı ayırmaya çalıştı. Güvenlik güçleri ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın araya girdiği kavga güçlükle durduruldu.
Hayvanların merada otlatılması nedeni ile çıkan taşlı, sopalı kavgada yaralanan yaralılar İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Tahir Ağan doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Durumları ağır olan Habib İlbasan ve Mercan İlbasan, Şırnak, Nuri Ağın ise Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olaya karıştıkları iddia edilen 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alınırken, olaylar ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
(AY-ÖK-Y)

10.02.2013 19:36:43 TSI

Editör: Wan Haber