Sanatçı Haluk Levent, Antalya’nın Kaş ilçesindeki Çukurbağ Yarımadası’nda bir anda yanan ormanı yeniden canlandırmak adına ağaçlandırmalar yapacaklarını belirtti. İlk işlerinin de Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ziyaret etmek olduğunu ve fidan almak için gün alacaklarını belirtti.

Kaş’ta dün gece elektrik direğinin ampulundan çıkan yangın sonucu 25 dönümlük makilik ve zeytinlik alan yok olmuştu. Yangın ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu Çukurbağ Yarımadası’ndaki yangın söndürüldü. Bunun üzerine koca bir arazi boş kaldı. Haluk Levent de bölgenin güzelliğini yeniden kazanmak adına ağaçlandırma çalışmaları yapılması için harekete geçti.

Haluk Levent’in Twitter’daki Paylaşımı

AHBAB Derneği kurucusu Haluk Levent, yangının ardından Twitter’da paylaşım yaptı. Yanan bölgenin havadan çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Haluk Levent,  paylaşımına da şu sözleri ilave etti : “Kaş’ta yanan(yakılan) yer için etiketleyen arkadaşlar. Ayvalık için Mudanya için ne yaptıysak onu yapacağız merak etmeyin. İlk işimiz Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ziyaret edip, fidanlar için gün almak.”

Kaş’ta Önceki Gece

Çukurbağ Yarımadası’ndaki bir sürü makilik ve zeytinlik alan dün gece çıkan yangında kül olmuştu. Elektrik direğinin ampulu eriyip yere düşmüştü ve orman yangını bu şekilde başlamıştı. Alevler havadaki rüzgar nedeniyle çok kısa sürede geniş alana yayıldı. Orman İşletme Müdürlüğü’ne başlı olan 5 arazöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 3 itfaiye aracı, Kaş Belediyesi’ne bağlı su tankerleri gelen ihbar üzerine harekete geçti. Çok sayıda AKUT personeli ve Kaş Kalkan Ekibi’nden 10 gönüllü de bölgeye yönlendirildi. Yangının daha geniş alana sıçramaması için ekipler canla başla mücadele etti.

Yangın Neredeyse Villalara Ulaşıyordu

Yangınla mücadele eden ekipler alevlerin yayılması ihtimaline karşı tedbir olarak bölgedeki evleri hemen boşalttırdı.  Alevler neredeyse villalara 15-20 metre kadar yaklaşmışken söndürüldü. Bölge zaten otel yapımlarıyla sürekli olarak tahribata uğruyordu. Haluk Levent bu konuda da imdadımıza yetişti ve birçok kişiye ön ayak oldu. Bölgenin yakın zamanda ağaçlandırılması bekleniyor.

Editör: Wan Haber