Ülke dışında Türkiye’yi temsil eden şeflerden biri olan Gabriele Sponza, son dönemlerde lezzet düşkünleri isimli programı sunulması ile izleyicilerin karşısına çıkmaktadır. Paragrafın başında da belirtildiği gibi 1982 senesinde İzmir’de doğmuştur. Gabriele Sponza, Amerika Birleşik Devletleri’nde Üniversitede Mutfak Sanatları bölümünden eğitimini tamamlamıştır. Profesyonel aşçılık hayatına Fransa’nın tramola ve Marsilya eyaletlerindeki 3 Michelin yıldızlı restoranlar da çalışarak başladı. İstanbul’da Sait Halim Paşa yalısı’nda bulunan clements restoranının şefliğini yaptı. Aynı zamanda the Bosphorus bünyesinde olan gaja restoranta 2  mıchelin yıldızlı şef Dominic jacj ile birlikte görev yaptı.

Son zamanlarda ise yapmış olduğu menüler ve Fransız mutfağının üzerine kurulmuş olan ve İtalyan Akdeniz mutfağından çeşitli eserler barındıran yemekleri olan wanda isimli mekanda ziyaretçileri sunmak İstanbul Mutfak Sanatları akademisinde mutfak ve Restoran işletmeciliği eğitimi alan Şefin Gabriele Sponza İzmir Ekonomi Üniversitesi mutfak sanatları ve yönetimi bölümü ve Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunda Eğitmen şef olarak görev yaptı. 2011 senesinden itibaren Wacs sertifikası aracılığı ile ülke içi ve ülke dışında gerçekleştirilen gastronomi yarışmalarında Türkiye’yi temsil eden jüri üyesi olmaktadır.

Lezzet Düşkünleri Formatı Nedir?

Hem profesyonel oranların hem de profesyonel olmayanların bir arada yarışa bilme imkanı bulacakları Reality yarışma programı lezzet düşkünleri, 25 Mayıs Pazartesi gününden itibaren saat 15.45 de bir televizyon ekranında izleyici ile buluşacak.

Dünyaca ünlü şef Gabriel sponza’nın sunumu ile izleyici ile buluşacak olan ve seyircilerinde oyları ile söz hakkı sahibi olacağı lezzet düşkünleri evinde ikili takımlar şeklinde yarışacak olan 5 çift kıyasıya bir rekabet ile mücadele ederek hünerlerini sergileyecekler. Bu evde en  uzun süre kalabilmek ve haftanın ödülünü alabilmek amacıyla yarışılmaktadır.

Editör: Wan Haber