Kanal D'nin sevilen dizisi Baht Oyunu her salı saat 20:00'da izleyicileri ile buluşmaya devam ediyor. Baht Oyunu'nun sevilen yakışıklı oyuncu İdris Nebi Taşkan, dizide Rüzgar Akcan karakterini canlandırarak izleyici karşısına çıkıyor. Peki, Baht Oyunu'nun Bora'sı İdris Nebi Taşkan  kimdir? İdris Nebi Taşkan  kaç yaşındadır? nerelidir? nasıl oyuncu oldu? sevgilisi kim?

Genç isim İdris Nebi Taşkan, 18.08.1997 senesinde hayata gözlerini açmış bir oyuncudur.Doğmuş olduğu yer İstanbuldur.Bir ikiz kardeşi olan oyuncunun annesi ev hanımı, babası ise Otel işletmecisidir.Annesi ile babası o 11 yaşındayken ayrılmışlardır.Boyu 1.90 cm olan oyuncu 2016 tarihinde ilk kez bir dizinin başrolünde yer almıştır.

Oyunculuk ile beraber Basketbolcuda olan ünlü isim halen profesyonel anlamda basketbol oynamaktadır.Yorucu bir tempoyla beraber bir yandan Basketbol oynarken diğer yandan ise dizi setlerine katılarak hem dizide rol almakta hem de oynamış olduğu basketbol takımında mücadele etmektedir.

İlk kez oyunculuğa Muhteşem Yüzyıl’da yer alarak başlamış olan oyuncu ardından ise çok az bir sürede olsa Poyraz Karayel dizisinde rol almıştır.Bu dizinin ardından ise esas kendi oyunculuğunu herkese göstermiş olduğu dizi olan Arkadaşlar İyidir dizisinde başrol oynamıştır.Bu dizide Eren karakterini canlandırmış olan oyuncu dizi gereği çok farklı bir karakter ile ekranlarda bulunmuştur.

Bu dizinin ardından ise 2017’de Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde oynayan isim, 2019’da ise Zalim İstanbul dizisinde rol almıştır.

Oynadığı Diziler ve Filmler
2014 – Muhteşem Yüzyıl
2015 – Poyraz Karayel
2016 – Arkadaşlar İyidir
2017 – Fazilet Hanım ve Kızları
2019 – Özgür Dünya (Film)
2019 – Zalim İstanbul

Editör: Wan Haber