Samsun Lösemi ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Medicana Samsun Hastanesi'nde resim sergisi açtılar.
Medicana Samsun Hastanesi'nin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında LÖSAM ile birlikte gerçekleştirdiği sergi lösemili ve kan hastalıklı çocukların yapmış oldukları resimler Medicana Samsun Hastanesi'nde sergilendi.
Yaklaşık 50'e yakın resmin sergilendiği sergiye Medicana Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ferhat Günaydın, Genel Müdür Vahap Doğan, İşletme ve Kalite Direktörü Dr. Remzi Karşı, LÖSAM Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, LÖSAM Derneği üyeleri, Medicana Samsun Hastanesi'nde tedavi gören hasta ve hasta yakınları katıldı.
Açılış öncesi konuşma yapan Medicana Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ferhat Günaydın, "Derneğin olumlu çalışmalarını gerek görsel gerekse yazılı basından takip etmekteyiz. Kendileri bu hastalık grubundaki çocuklarımızın dünyaya tutunmasını, yaşam sevincinin gelmesini ayrıca yakınlarının tedavide gerekli olan desteğinin sağlanmasını olağanüstü gayretleriyle sağlamaktalar. Bizlerde Medicana Hastanesi olarak böyle bir resim sergisine ev sahibi olmayı özellikle arzu ettik ve bundan mutluyuz. LÖSAM'ın Samsun içersindeki her türlü çalışmasında Medicana Grup ve Hastane olarak her türlü desteği vereceğimizi söylemek istiyorum" dedi.
LÖSAM'ın 14. yılını doldurduğunu ifade eden LÖSAM Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, "Derneğimiz OMÜ'de tedavi edilen lösemili hastaların ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara yardım etmek amacıyla kuruldu. Lösemi diğer hastalıklardan farklı olarak destekten ve bakımdan tedavi şansının çok etkilendiği bir hastalık grubudur. Bu tedavi uzun süreli ve aynı zamanda da yardımcı destek tedbirlerinden çok etkilenen bir hastalıktır. Bu uzun tedavi süresince hastalarımızın gerek geliş gidişlerinde gerek hastanede beslenmelerinde gerekse giyimlerinde pek çok açık bulunuyordu. Biz bu açığı gördük ve bunu bir nebze olsun kapatmak üzere derneğimizi kurduk. Bu faaliyetler bütün sivil toplum kuruluşlar ve ilde bulunan diğer kuruluşların destekleriyle hayat buluyor ve genişliyor. Medicana Samsun Hastanesi'ne de gösterdikleri hassasiyetten ve bizi buradan misafir etmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Medicana Samsun Hastanesi'nin lobi katında bulunan lösemili ve kan hastalıklı çocukların yapmış oldukları resim sergisi gezildi.
(GKH-SLH-Y)

18.02.2013 19:11:13 TSI

Editör: Wan Haber