AK Parti Kula İlçe Başkanı Nejat Gülmez, Saraçlar ve Yurtbaşı köyü göletlerinin ihale aşamasının tamamlandığını bildirdi. Gülmez, gölet inşaatlarının tamamlanmasından sonra bölgede sulu tarıma geçileceğini ve çiftçinin ürün çeşitliliğini arttıracağını, bu artışın da gelirleri en az 3'e katlayacağını söyledi.
Daha önce ihalesi yapılan ve inşaatı başlayan Çellengöz Barajı'nın 50 yıllık bir hayal olduğunu kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez, "Bebekli köyündeki barajımızın, 4 Eylül 2013 tarihinde inşallah açılışını yapacağız. Çalışmalar yaklaşık 6 aydır devam ediyor. İlçemizin güneydoğu kısmına can suyu verecek" dedi.
Saraçlar köyünün de kırsal bir yerleşim yeri olduğunu, AK Parti iktidarları dönemine kadar içecek suyunun bile olmadığını ifade eden Gülmez, "İktidarımız döneminde bu sorunu çözüldü. Sulu tarıma geçildiğinde yılda 2-3 mahsul alınabilecek. Geliri de bu ölçüde artacak. Hayvancılıkla geçinen köyümüzde yaklaşık bin büyükbaş hayvan var. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği teşviklerinden de faydalanıyor. Sulu tarımla birlikte yem de üreteceği için, hayvancılık girdileri azalacak, kar artacak" diye konuştu.
Saraçlar köyünün 6 bin 800 dönüm arazide sulu tarıma geçilmesini sağlayacak göletin maliyetinin 14 milyon 600 bin TL'yi bulacağını belirten Nejat Gülmez, devletin ayrımcılık yapmadan yatırım yaptığını, ayrıca damlama sulama konusunda da köylüye eğitim verileceğini dile getirdi.
Saraçlar gölet ihalesinin yanı sıra bir gün arayla Yurtbaşı Köyü Göleti ihalesinin de gerçekleştirildiğini kaydeden Gülmez, bu göletin tamamlanmasıyla da 4 bin dönüm arazinin sulanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.
(HY-ERG-Y)

12.02.2013 09:43:54 TSI

Editör: Wan Haber