Konak Belediyesi Çocuk Senatosu Yarıyıl tatili ile birlikte olağan toplantısını gerçekleştirdi. Senatonun Çocuk Hakları Komisyonunun hazırladığı Çocuk Hakları Bildirgesi ile ilgili bir sunumun da izlendiği toplantıda yine örnek olacak bir karara imza atıldı.
Amaçlarının Konak ilçede yaşayan tüm çocukların birbirlerini tanımaları, kardeşlik ve dayanışma içinde olmaları sağlamak amacıyla bu çalışmayı başlatacaklarını belirten Konak Belediyesi Çocuk Senatosu Başkanı Nail Yılmaz, " Çocuk Senatomuzda özellikle 7. ve 8. sınıf senatör arkadaşlarım Konak Belediyesi Semt Merkezleri aracılığıyla belirlenip 3. ve 4. sınıfa giden çeşitli semtlerden kardeşleri ile tanışıp onlarla birlikte ders çalışacaklar. Destek olacaklar, onlarla gezilere katılacak ve Çocuk Senatosunun toplantılarına davet edilecekler" dedi. Kararlarını Konak Belediye Başkanı 'Çocuk Dostu' Hakan Tartan'a da ilettiklerini ve her zaman olduğu gibi bu konuda da destek aldıklarını ifade eden Çocuk Senatosu Başkanı Yılmaz, Çocuk Senatosunun toplantı ve çalışmalarına Konaklı tüm çocukları davet etti.
Çocuk Senatosunun aldığı kararı büyük bir coşkuyla karşıladığını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, şunları söyledi: " Konak Çocuk Senatosu ile gurur duyuyor ve onları beğeniyle izliyorum. aldıkları kararlar ve yaptıkları yaşlarından büyük işler var. Bu durum bize gelecek için umut veriyor, en azından Konaklı çocuklar kardeşlik ve barış duyguları içinde büyüyorlar. Çocuklarımızın her zaman yanlarında olup destek ve sevgi vermeliyiz. Konak Çocuk Senatosunun her zaman destekçisi olacağım."
(AH-Y)

03.02.2013 10:33:08 TSI

Editör: Wan Haber