Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Büyükşehir Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mimar Zekeriya Özak, Kocaeli TV'de yayınlanan Gündem Programına konuk oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini anlatan Özak, Ulaşım Master Planı, Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
5216 Büyükşehir Kanununa göre Büyükşehir belediyelerinin sınırlarının adını aldıkları büyükşehirlerin belediye sınırları haline geldiğini söyleyen Başkan Vekili Özak, "Bu değişiklikle nüfusumuz 8 kat, coğrafi hizmet alanımız 110 kat artmıştır. Bu anlamda 2004'ten bu yana Kocaeli'nin tamamı hizmet alanımız olmuştur" dedi.
Hiçbir fikir ayrımı gözetmeden ve kimseyi ötekileştirmeden insanlara hizmet etmek amacında olduklarını belirten Özak, "Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Yaptığımız hizmetlerin ana felsefesini bu cümle özetliyor" diye konuştu.
Ulaşım Master Planı'yla ilgili soruları cevaplandıran Özak, "Plânın hazırlanmasında, başta ulaşım ve imar dairelerimiz olmak üzere belediyemizin ilgili daireleri, müşavir firma, akademisyenler, yabancı ulaşım uzmanları, ilçe belediyeleri, ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sanayiciler ve işadamları katkı sağladılar. Toplam 131 ilgili kuruluştan görüş alınarak hazırlandı" ifadelerini kullandı.
Ulaşım alışkanlıklarının tespiti amacıyla, 10 bin hanede anket yapıldığını belirten Özak, "Toplam 29 bin vatandaşımızla yüz yüze görüşmeler yapıldı. Kent genelindeki 65 kavşakta trafik sayımları, TEM otoyolu, D-100 ve D-130 yolları başta olmak üzere şehrin bütün giriş çıkışlarında, 24 saatlik gözlemler ve sayımlar gerçekleştirildi. Ulaşım Master Plânı, ortak akılla, katılımcı bir şekilde ve modern bilimsel yöntemlerle son derece titiz ve ciddi bir şekilde hazırlandı. Bu proje, Türkiye'ye örnek bir çalışmadır. Türkiye'deki 6 Büyükşehir Belediyemiz, Ana Plânlarını, bizim çalışmamızı model alarak sürdürmektedir. Bu plan tüm Kocaeli'nin 2023 Ulaşım Vizyonudur, Kocaeli'nin yol haritasıdır" diye konuştu.
Tüm görevlerde sorumluluk ve duyarlılıkla çalıştıklarını belirten Özak, "Dürüst, çalışkan, ehliyet ve liyakat sahibi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla Kocaeli'nin daha yaşanılabilir bir kent olmasını sağlamaktır" dedi.
(MA-MA)

06.02.2013 11:30:13 TSI

Editör: Wan Haber