Memur-Sen'in Türkiye genelinde başlattığı kıyafet özgürlüğü kampanyası için hedef 10 milyon imza. Kamu'da kıyafet serbestliği için atılan adım Bursa'da da start aldı.
Geçtiğimiz günlerde Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği'nin değişmesi için derslere serbest kıyafetle girerek eylem düzenleyen Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir-Sen üyeleri, şimdi de 'Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası' başlattı. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, "Saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin artık değişmesini istiyoruz. Bunun için verdiğimiz mücadelede, kamuoyunun da desteğini arkamıza alarak yetkililere karşı çoğunluğun gücünü kullanmak istiyoruz" dedi.
TBMM içtüzüğünün 56. Maddesine değinen Şeker, meclistekilerin kendi kıyafetini bile seçemediklerini belirterek, "Başbakanı, cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetini seçememektedir. Başı açık çalışabilen kadınlar varken, başını örterek çalışma hakkını kullanamayan kadınlar gerçeği de göz ardı edilmemelidir" dedi.
30 gün boyunca imza kampanyasının devam edeceğini hatırlatan Şeker, "Toplanan imzalar, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM ve siyasi partilere verilecek. Ülke genelinde tüm kamu çalışanlarını kapsayacak imza kampanyamız, konfederasyonumuza bağlı 11 sendika, tüm şube başkanlıkları, il, ilçe ve işyeri temsilcilikleri tarafından stantlar açılarak yürütülecek. İmza kampanyamız konuyla ilgili yapılacak sempozyum, panel, konferans, afiş ve benzeri çalışmalarla da gündemde tutulacak. Şubelerimizde toplanacak imzalar daha sonra konfederasyonumuza aktarılacak ve tüm genel başkan ve genel merkez yöneticilerinin katılımıyla Başbakanlığa teslim edilecektir" dedi.
(ET)

13.01.2013 14:30:49 TSI

Editör: Wan Haber