Kırıkkale'de 1'i doktor 3 sağlık çalışanının muayene için hastaneye gelen kişiler tarafından darp edildiği iddia edildi.
İddiaya göre, dün akşam muayene için Kırıkkale Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği'ne gelen ve içkili oldukları iddia edilen 1'i kadın 4 kişi, görevli doktor, hemşire ve sağlık memuruna saldırdı. Yaşanan arbedede görevli hemşirenin burnu kanadı. Olayın ardından hastaneye gelen Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş, görevlilerden bilgi aldı. Sağlık Müdürü Dr. Uzun, "Akşam saatlerinde Devlet Hastanemizin acil polikliniğinde hizmet veren çocuk hastalıkları uzmanı arkadaşımıza ve ekibine yönelik şiddet olayı ile karşı karşıya kalınmıştır. Bu tür olayların son zamanlarda artmış olması bizleri üzüntüye sevk etmekte. Kırıkkale'de böyle bir olayın olması ise ayrıca bizi üzdü. Bu olayda fiziksel bir arbede yaşanmış olup, olay emniyet birimlerine intikal ettirilmiştir. Beyaz kod uygulaması da başlatılarak başarıyla uygulanmıştır. Olayla ilgili gerekli tahkikat devam etmektedir. Bu olayın takipçisi olacağız. İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaz. Halkımızla ve sağlık çalışanlarıyla birlikte sağlık hizmetini daha iyi bir şekilde verme gayreti içinde olacağımızı da belirtmek isterim. Poliklinik yaparken doktor arkadaşımıza bir şiddet olayı uygulanıyor. Fiziksel şiddete dönmeden de beyaz kod uygulamasıyla görevli arkadaşlarımız olaya müdahale etmiş. O esnada bir hemşire ve bir sağlık memuru arkadaşımız da bu şiddetten mağdur olmuşlar. Yaşanan arbededen dolayı hemşire hanımın hafif bir epistaksis dediğimiz burun kanaması gerçekleşmiştir. Olay, kurum olarak hepimizi üzmüştür" şeklinde konuştu.
Olayın ardından Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ve diğer sağlık çalışanları saldırıyla ilgili olarak Cumhuriyet Polis Merkezi'ne gelerek ifade verdi. Sağlık görevlilerini darp ettikleri iddia eden şüphelilerin gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.
(AK-BÖ-CC-Y)

26.01.2013 11:22:07 TSI

Editör: Wan Haber