İzmir Kemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, temizlik işlerinde kullanılmak üzere çarşı temizliğine tahsis edilen "Fil yol süpürge makinesi" daha detaylı alan çalışması ve görselliği ile vatandaşların dikkatini çekiyor.
Belediyenin temizlik filosunda bulunan Fil Hidrostatik Yürüyüşlü Yol Süpürme Makinesi'nin kullanıldığı alanlarda, klasik sokak süpürgesi ile gezen çöp toplayıcı personelden daha etkili temizlik yaptığı belirtiliyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında ağaçlardan dökülen yaprakları, sigara izmariti, kola kutusu, çekirdek kabukları ve benzeri atıkları seri vakumlama sistemi ile, insan elinin giremediği alanları temizleyebiliyor.
El yardımıyla kullanılan fil çöp makinesi, alan temizliğinde 7-8 meydan temizleyicisinin işini 1 saat içinde yapıyor. Ayrıca meydanlarda bulunan dip köşe çöpleri, fil hortumu vakumla çekip, 240 kg'lık çöp kapasiteyle arkasındaki çöp konteynırına aktarıyor.
Fil yol süpürge makinesini Dere Mesire Alanı, Eski Çarşı Meydanı, Atatürk Anıtı gibi alanlarda kullandıklarını belirten Kemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Savaş İzzet Silik, "maliyet, alan ve çalışma saati açısından 7-8 personelin iş veriminin alındığı bu makineleri sayılarını ilçemizdeki meydanlarda temizliğin zor olan alanlarda kullanmak için arttırmayı hedefliyoruz" dedi.
(HÇ-ERG-Y)

26.01.2013 16:18:33 TSI

Editör: Wan Haber