Dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılan Keçiören Belediyesi, hem Keçiören'in tarihi ve turistik mekanlarını hem de uluslararası alandaki proje ve faaliyetlerini tanıttı.
17.EMITT Fuarı kapılarını, 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açtı. Keçiören Belediyesi, yerli ve yabancı binlerce kuruluşun temsil edildiği fuara, Ankara Valiliği'nin öncülüğünde katıldı. Uluslararası fuarın ziyaretçileri arasında Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş da vardı. Arjantin'in konuk ülke olduğu EMITT 2013'te Keçiören Belediyesi'nin standı, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
Belediyenin standında katılımcı ve ziyaretçilere, Keçiören'in ören yerleri ve genel tarihi hakkında bilgi aktarımında bulunuldu. Keçiören'i tanıtan İngilizce ve Türkçe binlerce CD, katalog, broşür ve tanıtım kitapçığı dağıtıldı. Standı gezenler ayrıca LCD ekrandan Keçiören'in tarihi ve turistik mekanlarını, Keçiören Belediyesi'nin projelerini ve uluslararası alandaki faaliyetlerini izleme imkanı buldu.
EMITT Fuarı'na bu yıl 60'dan fazla ülke, 4 bin 500 yerli ve yabancı turizm şirketi, 17 kalkınma ajansı ile 150'den fazla il ve belde katıldı. Fuara katılan ülkeler, doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtarak bölgelerinin turizm potansiyelini açığa çıkarmayı hedefliyor. 2012 yılında EMITT Fuarı, 128 bin kişi tarafından ziyaret edilerek önemli bir başarıya imza atmıştı.
(BK-ÖK-Y)

30.01.2013 10:07:18 TSI

Editör: Wan Haber