Kartepe'nin cadde ve sokaklarında bulunan konteynerler belediye ekipleri tarafından dezenfekte ediliyor. Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Atilla Karagöz, Kartepe'de bulunan bütün konteynerleri kısa surede temiz ve sağlıklı hale getireceklerini, bunun çalışmalarına başlandığını ve belirli aralıklarla tekrarlanarak ilçe sokaklarında kirlilik ve hastalık oluşturabilecek etmenleri ortadan kaldıracaklarını açıkladı.
Çalışmalara Hacı Halim Mahallesi'nden başlayan ekipler kısa sürede tüm mahallelerde aynı işlemi titizlikle uygulayacaklarını belirttiler. Bu konuda sadece belediye çalışmaları ile sınırlı kalmamasını vatandaşların da üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiği aktarıldı. Karagöz, "Konteyner kullanımına halkımızın daha özen göstermesini ve özellikle kış aylarında ateş atmamaları gerektiğini bu konuya hassasiyet göstermelerini istemekteyiz" dedi.
Ayrıca hanelerden çıkan çöplerin büyük bir kısmının geri dönüşebilir atıkların oluşturduğu ve bu atıkların ülke ekonomisine katkısının göz ardı edilmeyecek kadar büyük olduğunun altı çizildi. Mahallelerde bulunan geri dönüşüm konteynerlerine çöplerin ayrıştırılarak atılması gerektiği belirtildi.
(MA-MA)

11.02.2013 12:24:19 TSI

Editör: Wan Haber