İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.
İstanbul'u bölgesel etkisi altına alınan kar yağışı yer yer tipiye dönüşerek Beylikdüzü ve Sarıyer-Hacıosman, Beykoz, Zekeriyaköy bölgelerinde etkili oldu. Meteoroloji verilerine göre sulu kar beklenen İstanbul'da ani hava değişimiyle birlikte kar yağışı başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, emniyet şeritlerinin işgal edilmesi tuzlama araçlarını ulaşımını engelledi.
Çeşitli yayın organlarında çıkan "zamanında müdahale edilmedi" eleştirilerinin ise gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Çevre yolları ve köprülerde akşam saatlerinde görülen trafik rutin mesai bitimi trafiği yaşanıyor. Trafik sıkışıklığının en büyük etkenlerinden biri sürücülerin kış lastiği kullanmamaları etkili oldu. İstanbul'da sabahtan akşam saatlerine kadar 344 hasarlı trafik kazası meydana geldi. Beykoz ve Sarıyer bölgelerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Rüzgar ise saatte 80 kilometreye kadar çıktı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 908 araç ve iş makinesi, 2 bin 266 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ediyor. Ani gelişen hava şartları nedeniyle bin kişilik personel kar kürüme çalışmalarına takviye ediliyor. Depolarda 254 bin 7 ton tuz, bin 800 ton solüsyon hazır bekletiliyor.
(ÇK-ÖZ-Y)

20.12.2012 19:14:37 TSI

Editör: Wan Haber