Atatürk Kültür Parkında düzenlenen iftar yemeğine DBP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Aygül Bidav, Veysel Keser, Van TUYAD-DER Eşbaşkanları İsmail Kara, Sultan Uruk ve MEYA-DER başkanı katıldı. Kobani’de yaşamını yitirilenler adına okunan mevlidin ardından İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser, yaptığı konuşmada, Rojava’da bütün halkların demokratik bir şekilde yaşamasının Medine Sözleşmesinin bir gereği olduğunu asıl bunu kabul etmeyip katliam yapan DAİŞ çetelerinin gerçek İslam düşmanı olduğunu belirtti. Keser, Medine Sözleşmesinin Peygamber Efendimizin insanların rengine, kimliğine ve inandıkları dine bakmadan halkların barış içerisinde yaşadığı ve referans aldığı bir sözleşme olduğunu belirterek "Rojava, Ortadoğu’da bu sözleşmenin uygulandığı tek yerdir. Rojava’ya saldıran DAİŞ çetesinin yaptığı tek şey İslam düşmanlığıdır başka hiçbir şey değildir’’ dedi.


HDP Eş Başkanı Derya Hayva da orucun önemine değindi. Orucun en önemli sınavının ‘sabır’ olduğuna dikkat çeken Hayva, “Oğullarını bu mücadelede yitiren annelerin barış uğruna verdikleri sabır mücadelesi yine kutsaldır’’ ifadelerini kullandı.


HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da, Kobani’de yaşanan katliama dikkat çekerek, “Kimse Kürt halkının sabrını ölçmeye kalkışmasın. Geçmişte bu yönelim sayısız defa bu halka yapıldı. Saddam’ın sonu ne olduysa, bu anlayışın mimarlarının sonu öyle olacaktır’’ şeklinde konuştu.
Program iftar yemeğiyle sona erdi.

Editör: Wan Haber