Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen "birlikte mutlu olmak" konulu seminere konuşmacı olarak katılan İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, sevginin olduğu yerde huzurun da olacağını söyledi.
Seminerin açış konuşmasını yapan Aile Hayatını İyileştirme Derneği Başkanı Naci Köseoğlu, 29 Mart 2012 tarihine kadar sürecek seminerler sayesinde bir yuvayı bile yıkılmaktan kurtarsalar bundan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.
Seminere konuşmacı olarak katılan İnegöl Müftüsü Bayram Canbey ise, vatandaşlara aile olma duygusunu anlattı. Çeşitli misaller veren Canbey, sevginin olduğu yerde huzurun olduğunu dile getirdi. Evdeki meseleleri ve tartışmaları büyütmenin yanlış olduğunu belirten Canbey, "Kendi irademizin dışında bir şey olduğunda bunu büyütürsek o evde huzur denilen bir şey kalmaz. Gelen sıkıntıları tek başımıza karşılamamalıyız. Problemleri aile fertlerimiz ve çevremizle karşılamaya çalışmalıyız. Bazı sıkıntılarımızı bir birimizle paylaştığımız zaman onları atlatmak daha kolay olabilir. Sıkıntılarımızı Peygamber Efendimizin ortaya koyduğu prensiplerle karşılarsak, bunun üstesinden gelmek daha kolay olur" dedi.
Özür dilemeyi tavsiye eden Canbey, "Kibir, şeytanın en başta yaptığı şeydir. Bundan uzak durulması lazım. Eşinize karşı bir hatanız olduysa özür dileyin. Allah'a karşı kusur ve yanlışınız olduysa, Allah'tan af ve bağışlanma dileyin. Allah hepimizi farklı farklı yaratmış. Bunu bizim değiştirmeye gücümüz yok. O zaman sabır ve kanaat etmek durumundayız" diye konuştu.
(SB-MŞ)

14.01.2013 12:25:23 TSI

Editör: Wan Haber