Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliği (GAİB) tarafından GAİB Hizmet Binası'nda 'İhracata Yönelik Devlet Yardımları ve Dahilde İşleme Rejimi' konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bölgede bulunan firmalarının daha çok faydalanmalarını sağlamak, uygulamada karşılaştıkları sorunların çözülmesine katkıda bulunmak ve mevzuat değişiklikleri hakkında firmaları haberdar edebilmek amacıyla düzenlenen toplantıya 100'e yakın firma temsilcisi katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer, ihracatın önemine, ülkenin ve bölgenin kalkınmasındaki rolüne vurgu yaptı. Ayrıca ihracata yönelik devlet yardımlarının ihracatın artırılmasında önemli bir araç olduğunu, firmaların ihracata yönelik faaliyetlerini destekleyerek uluslararası pazarlarda karşılaştıkları sorunların giderilmesine ve rekabet gücü kazanmalarına olanak sağladığını belirten Kocaer, firmaların devlet yardımlarından daha etkin faydalanabilmeleri için uyulması gereken hususlara dikkat çekti.
Bilgilendirme toplantısında İhracatçı Birlikleri'nin ilgili şube yetkilileri tarafından katılımcılara bilgiler verildi. Ayrıca, yapılan başvuruların sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi ve sonuçlanabilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı. Oldukça başarılı geçen toplantının soru-cevap kısmında ise, katılımcılardan gelen sorular yetkililerce cevaplandırıldı.
GAİB Başkanı Kocaer, bilgilendirme toplantıları ve eğitim seminerleri gibi faaliyetlerin 2013 yılında daha da artırılacağını, birlik tarafından üyelere verilen hizmetlerle birlikte bu faaliyetlerle de bölge ihracatına ve ihracatçılarına katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
(HD-Y)

21.12.2012 12:25:55 TSI

Editör: Wan Haber