Hukukun Üstünlüğü Platformu, İstanbul Barosu yönetiminin düştüğünü savunarak, bir an önce seçimli olağanüstü genel kurul kararı alınması çağrısında bulundu.
Taksim Point Otel'de basın toplantısı düzenleyen Hukukun Üstünlüğü Platformu üyeleri, İstanbul Barosu'na yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Hukukun Üstünlüğü Paltformu İcra Kurulu adına konuşan avukat Cahit Özkan, İstanbul Barosu yönetiminin düştüğünü savunarak, "Avukatlık kanununun 5, 90, 92 ve 96. maddelerine göre 'haklarında 2 yılı aşkın ceza istemiyle dava açılmış olanlar seçilme yeterliliğini kaybetmekte ve yönetim kurulu üyelikleri sona ermektedir. Yani Baro başkanı ve yönetim kurulunun bazı üyelerinin görevi kendiliğinden sona ermiştir" dedi.
Baroda yaşanan sürecin çözümsüz olmadığını belirten Özkan, "Bu süreç hukukun üstünlüğü ve demokrasiye duyulan güven ile aşılacaktır. Baromuzun içindeki kadrolar görev üstlenmeye hazırdır. Bu süreçte görev üstlenecek seçilmiş meslektaşlarımızın hukukun üstünlüğünü ve demokrasinin gereğini yerine getirerek baromuzu en iyi şekilde temsil edeceklerini, meslektaşlarımızın haklarını sonuna kadar sahip çıkacaklarını, sandık iradesinin tecellisinin temin etmek üzere seçim gündemli olağan üstü genel kurul kararı alarak baro yönetiminin oluşumunu yeniden temin edeceklerini kamuoyu ile paylaşırız. Biz bu olayın yargıya gitmesini istemiyoruz. Eski baro yönetimi ile bir araya gelip bu durumu diyalogla çözeceğimize inanıyoruz. Bu durum baro yönetiminin iddia ettiği gibi görev suçu değildir. Hukukun üstünlüğü platformu üyeleri şu an yedek üye konumundadır. Ve bu platform seçimli olağan üstü genel kurul kararı alacaktır" ifadelerini kullandı.
(EY-ÖFA-Y)

11.02.2013 15:15:56 TSI

Editör: Wan Haber