(ÖZEL HABER) Hakkari'nin Çukurca ilçe karayolunda ervis aracının arızalanması nedeniyle yolda mahsur kalan öğrenciler, soğuklardan korunmak için halay çekerek ısınmaya çalıştılar.
Hakkari merkeze bağlı Taşbaşı ve Olgunlar köyünde ikamet eden Kız Meslek Lisesi öğrencilerini taşıyan servis minibüsü, dün gece yarısı Hakkari-Çukurca karayolunun 35. kilometresinde arızalandı. Dondurucu soğuk havada aracın içinde tir tir titreyen öğrenciler bir süre aracın tamir edilmesini beklediler. Yolda geçmekte olan Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, arıza yapan aracın yanında durarak, el fenerinin yardımıyla sürücüye yardımcı olmaya çalıştı. Elinde tornavida alan Başkan Arslan, aracın arızasını gidermeye çalıştı.
Minibüsten aşağı inen ve soğuk hava nedeniyle yüzlerinde kızarlıklar oluşan öğrenciler, servisin arıza vermesi sonucu bir süreden beridir yolda mahsur kaldıklarını ve donma tehlikesi geçirdiklerini söylediler. Başkan ve beraberindekiler aracın tamir işi ile uğraşırken, soğuk havaya daha fazla dayanamayan öğrenciler ise Başkan Abdi Arslan'ın aracından yükselen müziği eşliğinde karayolunda halay çekerek soğuklardan korunmaya çalıştılar.
Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Çukurca istikametinde gelirken, karayolunda mahsur kalan öğrenci servisi ile karşılaştıklarını söyledi. Başkan Arslan, yolda kalan öğrencilerin yollarına devam etmesi için gerek kendisinin, gerekse sürücülerin yardımıyla minibüsün arızasını giderdiklerini belirtti. Yapılan bir saatlik tamir işinin ardından servis aracı yeniden çalıştırılınca öğrenciler Hakkari'ye doğru yola çıktı.
(FT-MET-Y)

21.01.2013 11:55:37 TSI

Editör: Wan Haber