Hakkari Çevre Sağlığı Platformu (ÇASAP) ve Hakkari Devlet Hastanesi KETEM Birimi tarafından, vatandaşın sigarayı bırakıp yeni yıla sağlıklı girmeleri için broşür dağıtıldı.
ÇASAP Başkanı Özlem Buluttekin ve beraberindeki KETEM'de görevli iki hemşire, çarşı merkezini dolaşarak yolda geçen vatandaşlara "Dünyanın bizden öğreneceği çok şey var", "ÇASAP sigaraya savaş açıyor" ve "Sigarayı bırakmak için henüz geç değil" yazılı broşürler dağıttılar.
Çalışmayla ilgili bilgi veren ÇESAP Başkanı Özlem Buluttekin yaptığı açıklamada, sigaraya savaş açtıklarını belirtti. Buluttekin, "Amacımız insan sağlığına zarar veren etkenleri ortadan kaldırmaktır. Bugün burada kurduğumuz standımızda, sadece kullanan kişileri değil maalesef çevreye yüzde 70'i gibi yüksek bir oranla zarar veren sigaraya karşı mücadele ediyoruz. Biliyorsunuz bugün 2012 yılının son günü ve yarın yeni bir yıla başlıyoruz. Biz ÇESAP üyeleri 2013 yılına girerken insan sağlığına zarar veren maddeler arasında birinci sırada olan sigaradan kurtulmanızı sağlamak istiyoruz. Hakkari Devlet Hastanesi KETEM Birimi ile birlikte yürüttüğümüz çalışmayla, değerli Hakkari halkını sigarayı bırakmasına ve yeni yıla sağlıklı girmesine vesile olmak İSTİYORUZ. Bizler ÇESAP olarak 'Yeni bir yıl yeni bir hayat yeni bir yıl sigarasız hayat' diyoruz" dedi.
(FA-FT)

31.12.2012 13:50:22 TSI

Editör: Wan Haber