Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde buluna, bir kuyumcu dükkanına gelen ikisi kadın biri erkek üç kişi şehrin en hareketli noktasında gündüz öğlen saatinde kuyumcu dükkanını soyarak kaçtı. Kuyumcuyu soyan üç kişi iş yerindeki kamere tarafından dakika dakika tespit edildi.

İlhan Siyahtaş

Olay öğlen saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre öğlen saatlerinde otomobilleriyle kuyumcu dükkânına müşteri kılığında giren ikisi kadın biri erkek üç kişi kuyumcu soydu. Alıcı gibi içeri giren şahıslar, iki tane yüzük alarak olay yerinden kaçtı. Kuyumcunun durumu fark etmesi üzerine çarşı merkezinde kovalamaca yaşandı. Kuyumcu iş yerinin sahibinin yeğeni silahıyla kaçan soyguncuların peşine düşerek soygunculara 7 el ateş etti. Soyguncular Tekel binasının önünde bekleyen bir araca binerek olay yerinden uzaklaştı. Olayın ardından kuyumcuda inceleme yapan polis, soyguncuların yakalanması için çalışma başlattı.

Olayı anlatan iş yeri sahibi Emrullah Ölmez, "Biri erkek ikisi bayan üç kişi iş yerime yöneldi. Erkek kapıda bekledi. Bayanlar da yüzük bakmak istediler. Bende tezgahın üstüne yüzük kurusunu çıkardım. Bu arda bayanlar iki altın yüzüğü alarak kaçtılar” diye konuştu. 

Van’ın en hareketli caddesinde öğlen saatlerinde kuyumcu iş yerinin soyulması vatandaşlar arasında şaşkınlık ve endişeyle karşılandı. 

Editör: Wan Haber