Yıldız Teknik Üniversitesi YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü, köklü etkinliği "RLC Günleri" ile öğrencilerle sektörü 9'uncu kez bir araya getiriyor. Sektörün en çok bilinen öğrenci etkinliği olma özelliğini taşıyan ve elektrik-elektronik sektörünün mercek altına alındığı RLC Günleri'nde aynı zamanda enerji, otomasyon ve otomotiv sektörleri de inceleniyor.
RLC Günleri 2005 yılında ''Elektronik Günleri'' adı altında "Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz" sloganı ile başladı ve zamanla elektrik, elektronik, otomasyon sistemleri ve bilişim alanlarını da inceleyen geniş kapsamlı bir etkinlik haline geldi. Geçtiğimiz sekiz yıl katılımcı kitlesiyle birlikte profesyonelleşen bir yapıya sahip olan RLC Günleri, öğrenci, firma ve akademisyen işbirliğine olanak sağlaması bakımından çok önemli bir yere sahip.
Öğrencilerin, elektrik-elektronik sektörü ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap bulabilecekleri, üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunacak etkinlik, öğrencileri sektörün dünü, bugünü ve yarını hakkında bilgilendirirken, sektör için daha kaliteli ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkıda bulunacak. Bu organizasyonun amaçlarından biri de öğrencilerin gelişen teknolojiye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve mezun oldukları zaman çalışmayı düşündükleri firmalarla onları buluşturmak.
9. RLC Günleri'nde oturumlarla paralel olarak, konusunda uzmanlaşmış firma ve isimler,teknik eğitimler de verecek. Eğitimlerde, henüz sektöre girmemiş ama kendini teknik anlamda geliştirme isteğinde olan öğrenciler, alacakları eğitim ve sertifikalarla, mezun olduklarında sektöre donanımlı ve bilinçli bir şekilde hazırlık yapacak.
Etkinlik bünyesinde gerçekleştirilen özel oturumlarla elektrik, elektronik, otomasyon, enerji gibi sektörler ile üniversitenin karşılıklı olarak birbirlerinden beklentilerinin tartışılacağı bir platform oluşturulmakta. Oturumlara; sektörde söz sahibi önemli firma, dernek ve alanında uluslararası düzeyde başarılı projelere imza atmış akademisyenler katılımcı olarak destek veriyor.
RLC Günleri 19-20-21 Şubat 2013 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
(ET-MO-Y)

12.02.2013 15:26:26 TSI

Editör: Wan Haber