WanHaber - Sercan Cansız

Çin’de ortaya çıkan korona virüs salgını tüm dünyaya yayılırken şimdiye kadar 4 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ölümcül virüsün ülkemizde de görülmesi, daha fazla yayılmadan hükümete bazı kararlar alma zorunluluğu getirdi. Buna göre üniversitelerde eğitime 3 hafta ara verilirken, ilk ve orta dereceli okullarda ise 1 hafta tatil, 1 hafta ise uzaktan eğitim sistemi uygulanacağı açıklandı. 

UÇAK BİLETİ FİYATLARI TAVAN YAPTI
Bu kararların alınmasının ardından Van'da özellikle öğretmenler ve üniversite öğrencileri tatili kendi memleketlerinde değerlendirmek üzere uçak ve otobüs biletlerine yoğun talep gösterdi. Bunun sonucunda bilet almada erken davrananlar normal tarifeden faydalanırken geç kalanlar ise pahalı fiyatlarla kaşrı karşıya kaldılar.  Uçak ve otobüs biletleri Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarını takiben bir kaç saat sonra ise tükendi. 

UÇAK BİLETİ BULAMAYANLAR OTOBÜSE YÖNELDİ
Van'dan İstanbul ve Ankara gibi şehirlerin uçak biletleri kısa süre içerisinde tükenirken vatandaşlar otobüs firmalarının yolunu tuttu. Birçok otobüs firması ek sefer düzenleyerek vatandaşların imdadına yetişti. Van'dan uçakla seyahat etmek isteyenler ise iki ya da üç gün beklemek zorunda kalıyor.

Editör: Wan Haber