WanHaber - Haber Merkezi

Aralarında FETÖ ve PKK'nın üst düzey yöneticilerinin yer aldığı 377 kişi ve kurum, kuruluşun Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, FETÖ- DEAŞ ile PKKKCK terör örgütü elebaşları ve örgüt üyesi 377 kişinin mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Listeye göre FETÖ ve PKK terör örgütlerinin elebaşları ile sözde örgüt yöneticilerinden Fetullah Gülen, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Akın İpek, Duran Kalkan, Hidayet Karaca, Melek İpek, Mustafa Karasu, Ferhat Abdi Şahin, Sabri Ok, Fehman Hüseyin, Ahmet Kurucan, Ekrem Dumanlı, Musa Aşoğlu, Önder Aytaç, Mehmet Yalınalp, Selman Kuzu’nun mal varlıkları donduruldu.

VAN'DAN 7 İSİM YER ALDI

Resmi Gazete'de yayımlanan listede Van Gevaş nüfusuna bağlı İshak Akay'ın FETÖ/PDY suçu gerekçesiyle mal varlığı donduruldu.

Yine DEAŞ üyeliği gerekçesiyle Van Erciş nüfusuna kayıtlı Kasım Güler, Van nüfusuna kayıtlı Sinan Deniz, Özalp nüfusuna kayıtlı Yaşar Özyahşı'nın mal varlıkları donduruldu. 

PKK/KCK örgütü üyeliği ile Başkale nüfusuna kayıtlı Fethi Şarlatan, Özalp nüfusuna kayıtlı Filis Arslan ve Van nüfüsuna kayıtlı Remzi Arslan listede yer alan isimler oldu. 

Editör: Wan Haber