Van-Kocaeli Dostluk Parkı yakın zamanda resmi açılışını gerçekleştirecek. Parkın yeni işletme sahibi Erkan Sağınç, Van-Kocaeli Dostluk Parkı hakkında ve hayata geçirmek istedikleri yeni projeler ve çalışmalarla ilgili Prestij Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Sağınç; “Meşakkatli bir yol aldık, iki yıldır kapalı olan bir işletmeydi burası. Van için gerçek anlamda önemi olan bir park, 34 dönümlük bir alan, göl kenarında bulunması ayrıca güzel bir artıdır. Gelen ailelerin hafta içi, hafta sonu ya da akşamüstü şehrin o gürültüsünden uzak, sakin, çok hoş vakit geçirebilecekleri rahat bir yer.” dedi

“PARK, YENİ YÜZÜYLE HİZMET VERİYOR”

Sağınç, parka ilişkin yaptığı açıklamada; ”Biz bu işletmeyi yeni devraldık, yeni olmamıza rağmen gerek halkımız olsun, gerek dışarıdan gelen turistler olsun gelen tüm misafirlerimize en iyi hizmeti sunma açısından yeni ve işinde deneyimli bir kadro oluşturduk. Misafirlerimizin bütün ihtiyaçlarını giderebileceğimiz şık bir mekân yapmak istiyoruz, bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. En kısa süre içerisinde çalışmalarımızı bitirip, cafe, restaurant ve büfeden oluşacak bölümlerimizi hizmete sunacağız. Cafe ve restaurant bölümünde sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve akşam yemeği gibi hizmetlerin yanı sıra, tüm soğuk ve sıcak içecekler, ayrıca pasta çeşitleri, tatlı çeşitleri ve dondurma servisi de yapılacak. Yeşil alanımızda çocuklar için dekorunu yeni yaptığımız oyun alanı, ailelerin piknik yapabilecekleri alanlar, göl kenarında yürüyüş parkurları gibi hizmetleri daha güzel yeni yüzüyle hizmete sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“12 AY HİZMET VERECEK”

Parkın yıl boyunca hizmet vereceğini anlatan Sağınç; “Daha önceleri sadece yaz aylarında kullanılan Kocaeli parkını biz halkımızın yılın 12 ayında da hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekâna dönüştürmek istiyoruz. Bunun için de gerekli bütün çabayı ve enerjimizi harcıyoruz. Yeni olmamıza rağmen 40 kişilik deneyimli bir ekiple başladık, tabii ki bu sayı sezonda artacaktır. Bu sayı 60 kişiyi bulacaktır, böyle bir rakam yeni bir işletme için ciddi bir sayıdır. Şehrin istihdamı konusunda böyle bir katkımız olduğu için de ayrıca mutluyuz. İşimiz hizmet sektöründe ilgi isteyen meşakkatli bir iştir, bu işimiz ilk ve son olmayacak, memleketimize hizmet etme konusunda bu tür yeni işletmelere de talip olacağız. Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz, özellikle çok güzel bir gölümüz var, bunu değerlendirmek lazım. Göl kenarına ve etrafına yeni işletmeler kurmamız lazım. Bu alanda yeni açılacak işletmelerin kente artısı çok büyük olacaktır. Halk bunu istiyor ve memleketimiz bunu hak ediyor, Van çok daha güzel ve yaşanabilir bir şehir olabilir ve bunun için de elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

“FARKLI PROJELERİMİZ OLACAK”

Parkta farklı projeler hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Sağınç, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Kocaeli parkıyla ilgili hayata geçirmek istediğimiz yeni ve farklı projelerimiz var. Bu projeler kapsamında çokta fazla değişiklik yapma şansımız yok ama ona rağmen elimizden geldiğince daha güzelini ve daha iyisini Van halkına yakışacak güzel bir mekân yapmayı düşünüyoruz. Yapmayı düşündüğümüz yenilikler arasında parka bir iskele yaptırmak ve buna binaen tekne turları düzenlemek başta olmak üzere daha farklı yeni çalışmalarımız olacak. Tekne turu atmak isteyen vatandaşlarımızın Gevaş’a kadar gitmeleri gerekiyordu ancak yapacağımız yenilikle halkımızı bu zorluluktan kurtarıp daha yakın ve fazla zahmet çekmeden bu arzularına cevap vermiş olacağız. Bunun yanı sıra adaya gitmek için tekne turları düzenleyeceğiz, gün batımını izlemek isteyen vatandaşların bu isteklerini gerçekleştirmek için gün batımı tekne turlarımız olacak. Tüm bu çalışmalarımızla ilgili hazırlıklarımız var, biz sadece onay gelmesini bekliyoruz, onay alındıktan sonra bu hizmetlerimizi devreye sokacağız.”

“YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILMALI”

Sağınç, açıklamalarını şu şekilde tamamladı; “Kocaeli Parkı yaklaşık iki yıldır kapalı olan bir işletmeydi, Van halkı ve gelen turistler açısından gezmeye değer bir dinlenme alanı ilimize kazandırılmış en önemli projelerden biri yapılan bu yatırımın değerini bilmek gerekiyor ve yeni teşviklerle yeni yatırımların önü açılmalı. Biz de Van Grand Otel olarak bu işletmeyi yeni devraldık, bunun için de şık ve güzel bir açılış yapmak istiyoruz. Açılışımızı yakın bir süreçte yapmayı düşünüyoruz. Kesin bir zaman yok, eksikliklerimiz var onları tamamlıyoruz, açılışta bütün devlet erkânını bekliyoruz. Valimiz yeni geldi, daha işe yeni başladı, bu yüzden onların müsaitlik durumuna göre randevumuzu alıp bir tarih belirleyeceğiz. Açılışımıza Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız, Emniyet müdürümüz, Turizm İl Müdürümüz, VANTSO başkanımız, TÜRSAB başkanımız ve bütün Van halkını davet edeceğiz. Uzun süre kapalı olmasından dolayı her kesimin Kocaeli parkının tekrar açıldığını bilmelerini istiyoruz, bunun için de halkımızın buraya gelip gezmelerini ve yeni hizmetlerimizi görmelerini istiyoruz. Van halkının ve esnafının bize destek vermelerini bekliyoruz, onlar bize destek verdikçe, bizler daha iyisini yapmaya çalışacağız.”

Kaynak: M. Selim KURT- Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber