WanHaber  - Özel

Çin'in Wuhan kentinden yayılarak tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül korona virüsü, Türkiye'nin sınır komşusu İran'da da şu ana kadar 77 can aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Türkiye-İran arasındaki sınır kapılarının kapatıldığı açıklanırken, ülkeye giriş yapacak Türk vatandaşları için sahra hastaneleri şeklinde adlandırılan sağlık çadırları kurulmuştu. 

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARINA DAYANAMADI

Van Kapıköy Sınır Kapısı'na sağlık kontrolü ve karantina amaçlı kurulan sağlık çadırları bölgedeki kış şartlarına dayanamayarak yerle bir oldu. 

TÜRK GEZGİN ÇADIRLARI GÖRÜNTÜLEDİ

Dünya'yı gezen Uğur Kola isimli bir gezgin bölgeye kurulan sahra hastanelerinin son halini görüntülerken, konu hakkında bilgiler verdi. Kola, uygulamanın adaletsiz olduğunu belirterek virüsün çıktığı şehirlerle virüsün bulunmadığı şehirlerden gelenleri aynı çadırlarda tuttuklarını iddia etti. Çöken çadırların altında eşyalarının kaldığını ifade eden gezgin, alınan önlemleriin yetersiz olduğunu savundu. İran sınırında 4 saat bekletildikten sonra karantina alanına alındıklarını söyleyen gezgin, İran polislerinin kendilerine çok iyi davrandığını fakat kendi polislerimizin çok sert davrandıklarını söyledi.

Editör: Wan Haber