WanHaber - Özel

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil, WanHaber.com’a özel önemli açıklamalarda bulundu. Perşembe gününden itibaren 4 gün boyunca uygulanacak sokağa çıkma yasağında tüm mahallelere ulaşacaklarını aktaran Başkan Tuncil, valilikle koordineli çalışacaklarını söyledi.

TÜRKİYE’DE GRAMAJA GÖRE EN UCUZ PİDE VAN’DA SATILACAK

Başkan Osman Tuncil, Ramazan Ayı’nda pide fiyatlarında değişikliğe gidilmeyeceğini açıklayarak, “Belirlenen yasalar çerçevesinde Ramazan Ayı için çalışmalarımızı hijyen kurallarına dikkat ederek en güzel şekilde yapıyoruz. Türkiye’de her zaman ilkleri gerçekleştirdik. Örneğin İstanbul’da geçen seneki fiyatların uygulandığı belirtilerek 250 gram pideyi 3 liraya satılacağı ifade edildi. Yine Ankara’da 275 gram pide 2 buçuk liraya satılacak. Van’da 360 gram 2 buçuk liraya satılacak. Pideyi de en ucuz fiyata satan il olduk” Şeklinde konuştu.

ZAM TEPKİLERİNE CEVAP

Geçtiğimiz aylarda ekmek fiyatlarının 1 lira 25 kuruştan satılması vatandaşların tepkisini toplarken, Başkan Tuncil konuya açıklık getirdi. “Biz bu dönemde herhangi bir zam yapmadık. 2019 yılının 5. Ayında 210 gram ekmek 1 lira 25 kuruş olarak belirlendi ve fırıncılar bunu uyguladı. Üç buçuk ay önce fırıncı arkadaşlar arasında bir rekabet oluştu ve daha sonra şartların zorlaşmasıyla beraber rekabet ortadan kalktı. Ne gramajda ne de fiyatta herhangi bir oynama olmadı kesinlikle“ dedi.

HALK EKMEK AÇIKLAMASI

Belediyeler tarafından satılan halk ekmeklerle ilgili de görüş bildiren Tuncil, ”Halk ekmek Tuşba’da uygulanıyordu. Ekmek dağıtıcılarımızla ortak hareket edilerek buralarda uygulama devam ediyor. İpekyolu ve Edremit’te de yine belirli miktarda büfeler var. Halk ekmeği niteliğinde tartışmaya gerek bıraktırmadan esnafımızla birlikte satışa hazır hale getiriyoruz.” Şeklinde görüş belirtti.

“AÇIK OLAN İŞYERİ LİSTELERİNİ KURUMLARLA PAYLAŞTIK”

Başkan Osman Tuncil, 4 günlük sokağa çıkma yasağında ekmeklerin vatandaşın ayağına kadar gideceğini kaydederken şunları söyledi: "Valiliğimiz, emniyetimiz ve belediyelerimizle çalışmalarımızı yaptık. Çalışan işyerlerimizin bilgilerini kendilerini liste halinde kendilerine sunduk. Mahalle aralarında, muhtarlıklarda ve site önlerinde vatandaşlara çağrıda bulunularak ekmek satışı gerçekleştirilecek. Tüm Van merkezinde bu uygulama gerçekleştirilecek."

Editör: Wan Haber