WanHaber - ÖZEL

 

Van’da İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde İskele Caddesi üzerindeki iki kadın dilenciye müdahale etmişti. Dilencilerden G.B. isimli şahsın yapılan üst aramasında; 2 bin 35 TL, 200 dolar, kendine ait hesabında 196 bin TL olduğunu gösteren hesap cüzdanı, 14 bin 721 TL’lik altın mevduatı hesap cüzdanı, havale işlemlerine dair dekontlar, otomobil anahtarı, ev devir evrakı ile birtakım ziynet eşyası çıkarken bu olay tüm Türkiye’de şaşkınlıkla karşılanmıştı.

 

ALTIN MEVDUAT HESABI ÖNEMLİ

Sosyal medyada o dilenci ile ilgili çıkan haberleri paylaşan bazı kullanıcılar, altın mevduat hesabının önemli ve karlı bir yatırım olduğunu belirterek o dilenciyi tebrik ettiler. Tirajikomik olayla ilgili Twitter ve Facebook üzerinden yüksek takipçili bir çok sosyal medya sayfası da konuyu gündemlerine getirirken vatandaşlar o paylaşımlara binlerce farklı yorumda bulundular.

 

1-506.jpg

 

VAN HALKININ DUYGULARINI SÖMÜRDÜ

Dilencinin üzerinden çıkanlar her ne kadar ti’ye alınsa da Van halkını gerçekle baş başa bıraktı. Yardıma muhtaç olduğunu düşündüğü dilencilerle parasını paylaşan vatandaşlar, bu durum karşısında şoka uğradı. Duygu sömürüsü ile oluşturulan büyük servet herkesi bir kez daha düşündürdü.

 

4-20191130102108.jpg

 

PARA VERMEYİN UYARISI

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından dilencilere para verilmemesi konusunda açıklama yapılmıştı. Para verilerek dilenciliğin daha fazla özendirildiği için dilenen çocukların okula gitmek yerine dilenmeye devam ettikleri belirtilen açıklamada dilenciye verilen 1 TL'nin 3-5 yeni dilenci olarak geri döndüğünü vurgulanmıştı.

5-759.jpg

  3-20191130102108.jpg

Editör: Wan Haber