Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle birçok yerde dezenfekte işlemleri de yapılıyor. Van’daki bazı oto yıkamacılar da, salgın riskine karşın yıkadıkları araçlarda bir de dezenfekte işlemi uygulamaya başladı.

Kurt Kardeşler Oto Yıkama sahibi Ahmet Cadıroğlu, koronavirüs salgınından dolayı, müşterilerine daha iyi bir hizmet verebilmek için firma olarak yaptıkları oto yıkama işleminden sonra dezenfekte uygulamasına başladıklarını söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır oto lastik ve sonrasında oto yıkama hizmeti vermeye başladıklarını belirten Kurt Kardeşler Oto Yıkama ve Oto Lastik sahibi Ahmet Cadıroğlu, dezenfekte uygulaması ile Van’da bir ilke imza attıklarını belirtti. Cadıroğlu, yaptıkları hizmetten dolayı müşterilerinden olumlu tepki aldıklarını da dile getirdi. 

"NELER YAPABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNÜRKEN..."
Firma sahibi Ahmet Cadıroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Oto yıkama harici oto lastik tamiratı yapıyoruz. Zaten asıl mesleğimiz oto lastik üzerinedir, oto yıkama hizmetimiz de daha sonradan başladı. Yaklaşık 10 senedir bu işi yapıyorum. Malum bizim de ülkemizde koronavirüs vakaları görülmeye başlayınca biz de müşterilerimize yönelik farklı bir hizmet vermeye başladık. Neler yapabiliriz diye düşünürken herkes kendi fikrini söyledi, sonuç olarak arkadaşlar arasında dezenfekte hizmeti sunma kararı çıktı. Daha sonra internet üzerinden uzmanların görüşlerini araştırdık, yaptığımız bu çalışma sonrası bir karışım hazırladık. Hazırladığımız karışım bir kaç maddeden oluşuyor ana maddemiz kolonya, torpido koruyucu, oto kuaför işlerinde kullandığımız asprin karışımda kullandığımız ürünlerimizdir. Detaylı iç ve dış yıkamadan sonra araçlara bu maddelerden hazırladığımız karışımla dezenfekte uygulaması yapıp araçları müşterilerimize teslim ediyoruz. Bu uygulamaya birkaç gündür başladık, şimdiden müşterilerimiz çok memnun. İyi tepki alıyoruz bizi kutluyorlar."

"30 İLA 50 LİRA ARASI DEĞİŞİYOR"

Yaptıkları dezenfekte işleminden çok fazla pazar kazanmadıklarını da dile getiren Cadıroğlu, "Bu uygulamayı öyle çok bir para karşılığı yapmıyoruz, bundaki amacımız gelen müşterilerimizin sağlığıdır, tabi bir maliyeti olduğu için kâr gözetmeden çok cüz-i bir miktar karşılığı yapıyoruz. Şöyle ki, kolonya litre fiyatı malumunuz çok yükseldi buna rağmen biz yaptığımız uygulamada en az yarım litre harcıyoruz ve detaylı iç - dış oto yıkama işlemi dahil olmak üzere aracın büyüklüğüne göre 30 TL ile 50 TL arası değişen fiyatlara bu işi yapıyoruz. Dediğim gibi müşterilerimiz bu uygulamamızdan çok memnun, keşke daha iyi imkânlarımız olsaydı daha güzel şeyler yapabilseydik ama elimizden şuan bu geliyor. Aslında bu dezenfekte uygulaması her zaman yapılması gereken bir şeydir, bu koronavirüs salgını inşallah biran önce biter, salgın devam ettiği sürece biz bu uygulamayı yapmaya devam edeceğiz. Şunu da belirtmek istiyorum, bu uygulamayı fırsatçılara inat yaptık….” şeklinde konuştu. Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber