Van'ın İpekyolu Belediyesi, vatandaşların belediyeye gelmeden imar ile ilgili tüm işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirmesine olanak sağlayan sisteme geçiyor. 

PAZARTESİ GÜNÜ ERİŞİME AÇILIYOR

29 Haziran pazartesi günü erişime açılması planlanan, e-imar sistemi ile haftanın 7 günü 24 saati (7/24) vatandaşların Belediyeye gelmeden, imar ile ilgili pek çok konudaki bilgiye ulaşımının sağlanması hedefleniyor.

HER TÜRLÜ BİLGİYE ERİŞEBİLECEKLER

belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Sinan Aslan; “Bu sistemin sağladığı yenilikle mimar, mühendis, değerleme uzmanları, emlakçı ve yapı denetim firmaları Belediyeye gelmeden, zamandan, dosyadan ve proje çıktısından tasarruf ederek tüm evraklara elektronik ortamdan ulaşılabilecektir. Bu sistemimizle vatandaşlarımız da imar ile ilgili her türlü bilgiye diledikleri yerde erişebileceklerdir. Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi vatandaş odaklı bu hizmetimizin de ilçemiz sakinlerine, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

E-İMAR'LA YAPILABİLECEK İŞLEMLER

7 Gün 24 Saat güncel imar planına ücretsiz erişim
 Ada etüt sınırlarında ada etüt raporlarına erişim
Parsele ait cephe ve derinlik bilgilerinin plan üzerinden hesaplanması
Varsa kamusal alanlara terk miktarının hesaplanması
İmar planı ve uydu görüntüsünü, aynı altlıkta görüntüleyebilme imkânlarının vatandaşlara sunulmasının hedeflendiği sisteme ise şu adreslerden erişim sağlanabileceği bilgisi paylaşıldı.

İmar Durumu İçin: http://keos.ipekyolu.bel.tr:90/imardurumu/index.aspx
Kent Rehberi İçin: http://keos.ipekyolu.bel.tr:90/keos/

Editör: Wan Haber