Van'da bulunan Kardeşler Çay Evi, 1942 yılından bu yana tarihe ışık tutmayı sürdürüyor. Van'da yaşayanların ve il dışından gelen vatandaşların uğrak mekânı haline gelen Kardeşler Çay Evi, müşterilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Kentle özdeşleşen çay evinde kaymaklı çayın yanı sıra havaların soğumasıyla verilen tarçın çayı da misafirlerini cezbediyor. Vatandaşların buluşma noktası olan çay evinde, bu aralar tarçın çayı yoğun ilgi görüyor.  

‘Adres haline geldik’ 

Hacı İhsan ustanın yanında çırak olarak başlayıp şimdilerde çay evinin sahibi olan Dolayı Öztürk, geleneksel kahvehane kültürünü geleceğe taşıdıklarını dile getiriyor. Öztürk, adres haline geldiklerini belirterek, “Bu çay evinin tercih edilmesinin sebebi hem eski bir kahvehane olması hem de bizim esnaflıktan ödün vermememiz. Özellikle bu pandemi döneminde temizlik ve hijyene önem verilmesi gerekir. Bu yüzden müşteriler bizi tercih ediyorlar. Çayımız güzel. Güleryüzlü olduğumuzdan bizi tercih ediyorlar. Esnaflıkta olmazsa olmaz ahlaktır. Bunlar bir arada olunca da bir adres haline geldik” dedi.  

‘Tarçın çayı vazgeçilmezdir’ 

Tarçın çayının vazgeçilmez olduğunu ifade eden Öztürk, “Kışın bizim tarçın çayımız vazgeçilmezdir. Yedi çeşit kış çayı yapıyoruz. Bizim müşterilerimiz bu çayı içtiklerinde kışın soğuk algınlığından ve hastalıktan korunuyorlar. İnsanlarımızı bu tarçın çayını içmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Fatma Polatcan / WanHaber.com

Editör: Wan Haber