Türkiye merkezli Clover Aş. Yurtdışında bulunan Kanada ve Londra ortaklarıyla birlikte Van ve bölgeye yatırım atağı başlattı.

Konuyla ilgili VanEkspkes.com'a konuşan Clover Aş yetkilisi Abdullah Doğan "Londra ve Kanada merkezli grubun finansmanı ile Olesya Maxyura yönetiminde gıda yatırımları Teknoloji ile birleştirilerek bir marka çatısı altında bölgeye yatırım yapıp uluslararası piyasalara açılmayı planlıyoruz" dedi.

KADIN EMEĞİ PROJELERİNİ DESTEKLİYORUZ

Türkiye Firma Yetkilisi Abdullah Doğan, 72 yılından beri gıda enerji sektöründe çalışmaktayız, Yabancı ortaklıklarımız mevcut, Rusya, Ukranya, İngiltere, Kanada ve Çin pazarında hizmet eden şirketlerdir.

Burada bölgesel olarak amacımız, Van'daki kadın projesine destek olmak, oradaki yöresel ürünleri Dünya ve Türkiye pazarına hizmet etmesidir. Yabancı ortaklarımızda özellikle Amerika birleşik devletleri ve Avrupa ülkelerinde online şirketlerimiz ve iş ortaklarımızla pazar payını geliştirmek, ürünlerimizi kendi markamız adı altında burada pazarlamak. Aynı zamanda internet ortamında amazon ile bir anlaşmamız var. amazonla dünya pazarında bulunurluğumuz sağlamaktır.

İLK OLARAK PAKETLEME TESİSİ VE ÜRETİMLE BAŞLAYACAĞIZ

Çin'de bir fabrikamız var. iş ortağımızın orada yaklaşık 500 çalışanımız mevcut, burada amaç öncelikle paketleme tesisi kurmak, üretim yapmak özellikle kaparı, safran, domates ve diğer bitkisel ürünler olacaktır. Burada hem yöresel olarak bölge halkına hizmet etmek hem de kendi memleketimizde yabancı ortakları çekip tanıtımı sağlamak, aynı zamanda Üniversite ile ilgili farklı projeler bulunmaktadır. Van Üniversitesiyle bir iletişimimiz olmuştu. orda da özellikle hayvancılık mobil sistemle kadınlarımıza destek olmak artı yöresel ürünlerimizi tamamen paketleme sistemine geçilip imalatından tutun nihai tüketiciye kadar olan kısmını Van bölgesinde sanayi bölgesinde başlatmaktır.

İLK ETAPTA BİN KİŞİYE İŞ İSTİHDAM

İlk etapta Yatırımın maliyeti yaklaşık 5 ile 10 milyon dolar arasındadır. Hedef bölgede Bin kişiyi iş istihdam sahibi yapmak, İlerleyen dönemlerde farklı projeler de karşımıza çıkarsa onları da değerlendirilebiliriz Bizim yaptığımız çalışmalar sonucunda köylerimizde bölgede kadınlarımızın ekonomik olarak bağımsız olmadıklarını kendilerine katkı sağlamak amaçlı buradaki insanları üretimin içine çekmek yerleşik  hayata adapte etmek üreten ve ürettiği malın ne kadar kıymetli olduğunu, ve benimde burada katkım olduğunu ve ürettiğimin karşılığını alabildiğimi yansıtmak, sosyal bir proje aslında. bireysel olarak yabancı yatırımcıyı bölgede yatırım yapmasını sağlamaktır. (İSHAK KARA - VANEKSPRES)

Editör: Wan Haber