İslam dünyası için oldukça önemli bir yere sahip olan ve Filistin'de bulunan Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı sonrası birçok Filistinli vatandaş hayatını kaybetti! İsrail tarafından gerçekleşen zulüm, dünyada genel bir tepki alsa da İslam ülkelerinden daha çok destek bekleniyor! 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin için hem Ürdün hem de Malezya Kralı gibi telefonda görüşerek Filistine yapılan bu hain saldırıyı ele aldı. Bu zulüm karşısında birleşip tek yürek olmaları gerektiğini söyleyen Recep Tayyip Erdoğan bu konuda kamuoyunun da harekete geçirilmesi gerektiğinin önemli olduğunu söyledi!


Türk Kızılay'dan Filistin'e yardım!
Filistin'e düzenlenen saldırılar doğrultusunda tam 24 kişi katledilmişti. Sivil halkın ve çocukların da yaralandığı Mescid-i Aksa'da her geçen gün yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Türk Kızılay da bu duruma sessiz kalmıyor! Yaşanan bu vahşet doğrultusunda Filistin halkına yardım etmek için harekete geçen Türk Kızılayı aynı zamanda Filistin'e yardım desteği veren ilk yardım kuruluşu da oldu.


Tam olarak 500 bin TL'lik ilaç ve acil tıbbi malzeme yardımında bulunan Türk Kızılayı kısa bir süre önce ilk malzemeleri tedarik ederek halka destek oldu. Aynı zamanda bölgede bulunan Filistin Kızılayı da özellikle Mescid-i Aksa bölgesinde ve Kudüs şehrinin ara sokaklarında da yaralıların bulunduğunu ve bu yüzden de ambulanslara ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. 


Türk vatandaşları da destek oluyor!
Sadece Türk Kızılayı değil aynı zamanda Türk vatandaşları da Filistinliler için elinden geleni yapmak istiyor. Kızılay, kısa bir süre önce Filistin adına bir yardım kampanyası başlattı. Eğer siz de Filistin halkına Kızılay yoluyla yardımda bulunmak istiyosanız Kızılay'ın resmi web sitesine girebilir ya da 2868'e FİLİSTİN yazıp göndererek 10 TL yardımda bulunabilirsiniz.

 

Editör: Wan Haber