Pek çok insanın ortak problemlerinden biri, kesinlikle yüz bölgesinde meydana gelen sivilcelenme olaylarıdır. Her çeşit yol, yöntem özenle denendiği halde bir türlü başa çıkılmayan bu küçük parazitler (yok olmayan sivilceler) insanlarda bazen değişik mutsuzluklara kadar gidebiliyor. İlaçlara, kremlere ya da verilen paraların haddi hesabı olmuyor tabii ki. Fakat Sivilcelerden doğal uygulamalarla kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz?

Doğal Uygulamalarla Sivilce Yok Etme

  • Yeşil Çay + Bal + Şeker + Elma Sirkesi

Gerekli malzemeler;

-1 tatlı kaşığı elma sirkesi

-Bir yemek kaşığı demlenmiş soğutulmuş yeşil çay

-1 tatlı kaşığı bal

-3 tatlı kaşığı toz şeker

Yüzde bulunan sivilcelere çokça etkili olan bu karışımı hazırlamak amacıyla bütün malzemelerin bir kabın içerisinde iyi bir homojen kıvama gelene kadar karıştırılması gerekir. 3 dakika dinlendikten sonra bu karışımın daha önceden yıkanmış temiz yüze eşit miktarda masaj yapmak suretiyle sürülmesi gerekir.

  • Çilek + Yoğurt

Gerekli malzemeler;

-6 tane ezilmiş taze çilek

-üçü yemek kaşığı doğal mayalanmış ev yapımı yoğurt

Yoğurdun nemlendirme özelliği ile çileğin içerisinde mevcut olan C vitamini ve Salisilik asit aracılığı ile ciltte bulunan ölü deriler kalkar, cildin gerekli olan vitaminleri alması sağlanmış olur. Özellikle de yağlı bir özelliğe sahip olan ciltlerde bulunan sivilcelerden kurtulmak amacıyla bu maske önerilmektedir.

Bu karışım aracılığı ile sivilceler kurur ve cilt rahat bir nefes alır. Fazla yağlardan engellenerek ciltte bulunan hücreler yapılandırılır.

Öncelikli olarak malzemeler, bir kap içerisinde iyi bir şekilde karıştırılır. Meydana getirilen karışımı vakit geçmeden yüze eşit miktarlarda yayarak ve ovarak maske görünümü verilmesi gerekiyor. 10 dakika yüzde bekletildikten sonra bol ılık su ile yüzün durulanması gerekir. Bu uygulama haftada en az 2 defa yapılırsa yüzde sivilce meydana gelmez ya da var ise sivilceler ortadan kalkar.

Editör: Wan Haber