İl.Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yapan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, açıklamasına Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ile polis memuru Mustafa Sarı’nın ailesine başsağlığı dileyerek başladı. Kamuoyunda Gezi Parkı olayları olarak bilinen olayların çıkış sebebinin birkaç ağacın kesilmesi ile ilgili olmadığını iddia eden Şen, “Tabii ki doğanın korunması gereklidir ve doğayı korumayı amaçlayan her eylem meşrudur ancak yüz binlerle anılan insanların sokağa dökülmesinin başkaca sebepleri bulunmaktadır” dedi.

Son 10 yıla bakıldığında AK Parti iktidarının her türlü farklılığa düşman bir yaklaşım sergilediğini ve farklı düşünen kesimleri hiçbir kararda gözetmediğini savunan Şen, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ülkede diktatör hava estirdiğini iddia ederek, “Neredeyse her konuda fikir beyan eden ve kendi fikirlerini dayatan tek adam Başbakan, bütün yasama-yürütme ve hatta yargı erklerini etkilemekte ve kendi kişisel düşüncelerini tüm topluma dayatmaktadır” ifadelerini kullandı.
 

Açıklamalarında basının bölgede yıllardır uyguladığı sansür ve çarpıtmalara bugün itibarıyla ülkenin diğer yakasının da maruz kaldığını vurgulayan Şen, “Ana akım medyanın ipliği pazara çıkmıştır. Basın sansür edilirken halk sosyal medyayı kullanmış ve gerçekler sosyal medya üzerinden hepimize ulaşmıştır” ifadelerini kaydetti.

Editör: Wan Haber