Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen 'Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapıldı. Yüzlerce kuşun şampiyon olmak için mücadele ettiği yarışma renkli görüntülere sahne oldu.
Merinos AKKM Fuar Alanı'nda organize edilen 17. Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen cins kuşlar yarıştı. Uzmanların sesleri, duruşları, görünümleri gibi 212 farklı dalda değerlendirme yaptığı şampiyonada, kanaryalar birinci olabilmek için hünerlerini sergiledi. Cuma günü sona eren seçmelerin ardından halka açılan şampiyonaya kuş tutkunları büyük ilgi gösterdi.
Ziyaretçiler, şampiyon kuşları görmenin yanı sıra kendi kuşlarını da satma veya takas etme imkanı buldu. Dereceye giren kuşların kokartları ise Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Yılmaz Çakmak tarafından kafeslerine takıldı. Yarışmaya ülke genelinden 2 bin 279 adet kuşun katıldığını ifade eden Çakmak, teşhir ve takas için getirilen kuşlarla birlikte şampiyonadaki kuş sayısının 5 bini geçtiğini söyledi. Merinos AKKM Fuar Alanı'nda devam şampiyona, 13 Aralık Pazar günü de ziyaret edilebilecek.
(MŞ)

12.01.2013 14:16:00 TSI

Editör: Wan Haber