Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Ali Karaca, 2013 yılında 60 bin ton civarında sütün piyasadan çekileceğini belirterek, Türkiye'de günde 3 bin TIR sütün üretildiğini ve bunun bin 500 TIR'ının işletilmek üzere sanayiye gittiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yürüteceği 'Okul Sütü Programı', 11 Şubat 2013'te 30 bin 885 okulda başlayacak. Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen programla 81 ilden gelen toplam 218 öğretmene Okul Sütü Programı konusunda 12-13 Ocak tarihlerinde eğitim veriliyor. Eğitimde, okul müdürlerine süt dağıtılmadan önce, süt dağıtımı sırasında, süt içilirken ve süt içildikten sonra okullarda yapılacak olan uygulamalarla ilgili bilgi verilerek, karşılaşılabilecek problemler karşısında süreci yönetebilmede rehberlik ve destek hizmetleri program boyunca sürdürülecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Ali Karaca yaptığı konuşmada, bu yıl Okul Sütü Programı'nı uygulamak için harekete geçtiklerini belirterek, Şubat ayı itibarıyla bu uygulamaya başlayacaklarını bildirdi. Başlangıçta kamuoyunda Okul Sütü Projesi'nin süt arz fazlasını absorbe etmek gibi uygulanan bir proje olarak algılandığını söyleyen Karaca, "Bunun da sebebi; geçtiğimiz yıllarda ara ara süt fiyatları düştüğünden Okul Sütü Projesi yapılsa süt fiyatları düşmez anlamında sivil toplum kuruluşlarımız, üreticilerimiz sürekli bu konuyu gündeme getiriyorlardı" dedi.
Karaca, bugün Türkiye'de yaklaşık olarak günlük süt üretim miktarının 45 bin ton süt olduğunu anlatarak, geçen yıl Okul Sütü Projesi'yle 30 bin ton civarında sütü piyasadan çektiklerini dile getirdi. 2013 yılında 60 bin ton civarında sütün piyasadan çekileceğini bildiren Karaca, Türkiye'de günde 3 bin TIR sütün üretildiğini ve bunun bin 500 TIR'ının sanayiye işletilmek üzere gittiğini söyledi.
Eğitim programına, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Bekir Keskinkılıç ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Ali Karaca katıldı.
(EY-CC-Y)

12.01.2013 13:15:26 TSI

Editör: Wan Haber