Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, sosyal medyada kesildiğini iddia ettiği bir video sonrası tepkilerin odağına yerleşti. Yayınlanan videonun ardından sosyal medyada gündem olan Mustafa Öztürk muhafazakar camiadan büyük tepki çekti. Tepkilere daha fazla dayanamadığını belirten Mustafa Öztürk emekliliğini talep ettiği dilekçesini yayınladı. 

Konuyla ilgili Cübbeli Ahmet olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de tepkisini getirirken bazı isimlerden Mustafa Öztürk'e destek mesajları da geldi.

MUSTAFA ÖZTÜRK KİMDİR?

8 Kasım 1965'te Giresun'da dünyaya gelen Mustafa Öztürk, Giresun Nurettin Canikli Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı. 

Mersin ve Giresun'da öğretmen olarak görev yaptıktan sonra 2001 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Mustafa Öztürk ayrıca Star Gazetesi ve Karar Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı.

MUSTAFA ÖZTÜRK NEDEN İSTİFA KARARI ALDI?

Çok sayıda kitap yayınlayan Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim ayetleriyle ilgili yaptığı açıklamanın ardından aldığı tepkiler nedeniyle görevinden ayrılma kararı aldı.

Editör: Wan Haber