Dünya ekonomisinin temeli genel itibari ile para alışverişi üzerine kurulmuştur Bu nedenle kredi kartı da insan hayatının vazgeçilmez unsuru olduğu andan itibaren Ticari ilişkilerde ve parasal alışverişlerde kullanılan EFT yöntemleri gelişme göstermiştir.

Kredi kartları insan hayatının hemen her alanına girdiği için bankalarda kredi kartlarına birbirinden değişik özellikleri yüklemeye ve insan hayatını daha fazla kolaylaştırmasına olanak tanımaya başladı. Özellikle de temassız ödeme ya da belediye otobüslerinde kent kart gibi uygulamalar aracılığı ile kişilerin daha kolay bir şekilde işlem yaparak ulaşım yapmalarına olanak tanınmaktadır.

Kredi Kartından Havale Veya EFT Transferi Nasıl Yapılır?

Tüketici, kredi kartını usulüne göre kullanmayı becerirse eğer en yakın arkadaşı olacaktır. Çünkü konu bir örnek ile açıklanacaksa eğer aracıyla seyahate çıkan bir vatandaş bir dağın başında aracının yakıtı bittiğinde dahi hiç sıkıntı çekmeden kredi kartı ile aracına yakıt alıp tekrar yolculuğuna kaldığı yerden sağlıklı bir şekilde devam edebilir.

Kredi kartı uygulamasından para transferini gerçekleştirmek yani ister EFT ister havale yapmak mümkündür. Fakat öncelikli olarak havale transferi ve EFT transferi arasında bulunan farkı iyi bir şekilde bilmek konunun daha iyi anlaşılması açısından önem arz etmektedir. Kısaca söylemekte fayda olacaktır ki aynı bankadan aynı banka şubesine gönderilmiş olan paralar havale ve değişik 2 banka arasında bulunan para transferlerine Eft ismi verilmektedir. Kredi kartınızdan nakit çekim limitiniz bulunduğu sürece havale ve EFT işlemlerini sağlıklı bir şekilde yapmanız mümkündür.

Mastercard Visa Kart Ve Kredi Kartları İle Havale İşlemlerinin Gerçekleştirilmesi

Kredi kartı ile EFT uygulamalarının daha da profesyonel bir şekilde yerine getirilmesinden sonra artık kişilere de kurumlar herhangi bir parasal problem çekmeden faaliyetlerini diledikleri gibi yürütebilirler.

Makalenin başında da belirtildiği gibi kişiler kredi kartlarının nakit limitlerini kullanmak sureti ile havale işlemlerini gerçekleştirebilir. Ancak burada çeşitli dikkat edilmesi gereken hususlar mevcuttur. Eğer ki kredi kartından para transferi gerçekleştirilecekse kredi kartı ekstrelerinin düzenli bir şekilde ödenmiş olması gerekiyor. Bunun nedeni geç ödenen kredi kartlarına düzensiz ödemeden dolayı çeşitli para transferleri blokelerinin uygulanmasıdır. Böyle bir durumda havale işlemlerinin yarıda kalması söz konusu olabilir. Karşı tarafa para ulaşamayacaktır. İkinci bir husus ise aslında nakit avans limitinin para transferi yapmak amacıyla geçerli olmasına dikkat edilmelidir.

Editör: Wan Haber