Rıdvan CAN

Van, Amerika’ya ait olan 18 bin 941 kişilik dünyanın en kalabalık kahvaltı rekorunu 1 Haziran 2014 günü Van Kahvaltısı ile kırmak için başlatılan rekor denemesi tanıtım hazırlıklarına 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü İstanbul’da yapılacak basın toplantısıyla yeni bir boyut kazandıracak.

İstanbul Ticaret Odası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilecek “En az 20 Bin Kişiyle Van Kahvaltısı Rekoru” basın toplantısına Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva Van Denizi Turizm Derneği Başkanı Umut Akay, sektör başkanları, üst  düzey protokol  üyeleri,   İstanbul  turizm  acenteleri  temsilcileri,  tur operatörleri, Van Vakfı  Başkanı Müjdat  Çelik, İstanbul’da  bulunan Vanlı iş adamları, Vanlı otel  sahiplerinin yanı sıra 200’e  yakın Türk ve yabancı yazar, gazeteci, televizyon kuruluşu ve radyo temsilcisinin katılımı bekleniyor. 

Toplantıda Proje Başkanı ve Van TSO Genel Sekreteri Ramazan Temizer, Rescate Otelleri Danışmanı ve Proje Koordinatörü Şule Gökırmak, Rekor Danışmanı Prof. Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü, Proje PR Danışmanı Derya Duysak da hazır bulunacak.  

Basın toplantısında Van’ın doğal ve kültürel zenginlikleri, turizm boyutu, Van kahvaltısının yerel ve ulusal marka değerine vurgu yapılarak, 1 Haziran 2014 Pazar günü Van Kalesi yanında yer alan Atatürk Kültür Parkı içerisinde kurulacak olan masalarda 1 saatlik süre içerisinde 30 bin haşlanmış yumurta, 1 ton otlu peynir, 1.5 ton yöreye ait bal ve Van'a ait 20 tür yöresel kahvaltılıkların sunulacağı,  en az 20 bin kişinin katılacağı Van Kahvaltısı Guinness Dünya Rekoru denemesi ve sonrasında düzenlenecek konser ve çeşitli yarışmaların ayrıntıları açıklanarak rekor denemesine Dünya ve Türkiye’den katılmak isteyenlere açık davet yapılacak.

İstanbul’da yapılacak tanıtım toplantısında yerli ve yabancı basın mensupları için Van Kahvaltısı Dünya Rekoru denemesi ile ilgili özel söyleşi salonu da hazırlanacak.  

İstanbul’da yapılacak olan basın toplantısına Van’dan çok sayıda sektör temsilcisi, basın mensubu ve davetlide katılacak. 

Editör: Wan Haber