HATAY - Hatay'ın İskenderun ilçesinde lokantalardan ve sofralardan tuzlukların kaldırılması için kampanya başlatıldı.

Aynı zamanda doktor olan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, halk sağlığı için sofralardan tuzu kaldırdıklarını söyledi.
İlk uygulamayı belediye yemekhanesinden başlatan Civelek'e esnaflardan da destek geldi. Lokantacılar Kebapçılar ve Pastacılar Odası da 'aşırı tuz kullanımının zararları'nı anlatan el ilanları ve broşür hazırladı.
Aşırı tuz tüketiminin özellikle kalp krizi, tansiyon ve beyin kanamalarına yol açtığını söyleyen Civelek, halka tuz kullanımını en aza indirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Başkan Civelek, "Ülkemizde tansiyon ve hipertansiyon başta olmak üzere diğer özellikle kalp krizi çok artmış durumda. Tuz tüketimi tansiyon hastalığını tetiklediği gibi beyin kanaması, kalp krizi, böbrek yetmezliği gibi hastalıkları da beraberinde getiriyor. Bu hastalık sağlığın yanı sıra ekonomiye de büyük zarar veriyor." dedi.
Tüm yemeklerde tuzun bulunduğunu aktaran Civelek, "Yemeklerde zaten tuz var, bir de tadına bakmadan tuz atıyoruz. ABD tuzu kaldırdı ve bir yılda 25 milyar dolar tasarruf sağladı. Bizde sofralarımızdan tuzu kaldırma kararı aldık. Tuz gerçekten zararlıdır. Tuzu kaldıracağız daha sağlıkla yaşayacağız." ifadesini kullandı.
Lokantacılar Kebapçılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu ise kampanyaya esnafların da destek vereceğini söyledi. Tuz kullanımını azaltmak için afiş hazırladıklarını hatırlatan Şahinoğlu, "Bu broşürleri iş yerlerine asacağız. Halkımızı tuzun zararlarından kurtarmak için çaba sarf ediyoruz." dedi.
CİHAN

Editör: Wan Haber